Κοινωνία

Ανεργία, οικονομία και μετανάστευση τα σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων

Η ανεργία, η οικονομία και η μετανάστευση είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία του νέου ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα.  

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ιεραρχούν ως κορυφαίο εθνικό πρόβλημα την ανεργία (55%) και τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας (45%), ενώ ως μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση θεωρούν τις υψηλές μεταναστευτικές ροές (52%).

Παράλληλα, οι Έλληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, καθώς το 45% αναμένει επιδείνωση της ζωής του, ενώ το συντριπτικό 92% δηλώνει ότι η ποιότητα της ζωής του έχει υποτιμηθεί.

Ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά δυσπιστίας προς τους εγχώριος και ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς το 81% δηλώνει δύσπιστο ως προς την Ε.Ε., το 71% προς το Ευρωκοινοβούλιο, το 75% προς την Κομισιόν και το 78% προς την ΕΚΤ.

Σε εθνικό επίπεδο, το 92% αποδοκιμάζει τα πολιτικά κόμματα, το 83% τη Βουλή, το 82% την κυβέρνηση και το 82% τις τοπικές ή περιφερειακές αρχές. Το αντίστοιχο ποσοστό δυσπιστίας προς τα ΜΜΕ ανέρχεται έως και το 80%.

Στο ζήτημα της μετανάστευσης, η πλειοψηφία των Ελλήνων (85%) θεωρεί ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να βοηθήσει τους πρόσφυγες – μετανάστες. Μάλιστα, πρόκειται για το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 28 κρατών – μελών.

Τέλος, σε ποσοστό 70%, οι Έλληνες τάσσονται υπέρ του ευρώ και της Ευρωζώνης, ποσοστό το οποίο είναι αυξημένο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες έναντι της προηγούμενης μέτρησης.

Related posts

Υπολογίσετε την ετήσια άδεια που δικαιούστε – Τι ισχύει για τη χορήγησή της

Peristeri News

Η Ρ. Πισπιρίγκου ποινικά υπόλογη και για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας

Peristeri News

Πολύ αυξημένη η κίνηση στους δρόμους

Peristeri News

Leave a Comment