PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανδραβίδα: Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του Phantom


Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του μαχητικού Phantom που κατέπεσε στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας – Αγωνία για την τύχη των δύο πιλότων

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί της Δευτέρας (30/1) στην Πολεμική Αεροπορία μετά την είδηση πως συνετρίβη ένα μαχητικό αεροσκάφος F-4 Phantom στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ανδραβίδας, με τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης να βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 12:00 έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν στη θάλασσα τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα αγωνία επικρατεί για την τύχη των δύο πιλότων που επέβαιναν στο Phantom καθώς οι Αρχές δεν δείχνουν σίγουρες πως κατάφεραν να ενεργοποιήσουν εγκαίρως το σύστημα εκτίναξης πριν το μαχητικό καταπέσει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συντρίμμια βρέθηκαν στην περιοχή που από την αρχή έψαχναν το μαχητικό αεροσκάφος, δηλαδή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου. Τα δύο μέλη του πληρώματος αναζητούνται. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόλαβαν να λάβουν εντολή να κάνουν χρήση του συστήματος εκτίναξης, χωρίς να είναι βέβαιο εάν πρόλαβαν και να το κάνουν. Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν: 2 ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 ναυαγοσωστικό σκάφος και 4 πλωτά του λιμενικού, 2 ιδιωτικά σκάφη, όπως και ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης, ένα C-130 είναι σε ετοιμότητα για να επιχειρήσει.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης. Μάλιστα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πρέπει να σημειώθηκε κάποια τεχνική βλάβη καθώς οι χειριστές του αεροσκάφους ενημέρωσαν πως θα κάνουν χρήση του συστήματος εκτίναξης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Βασίλης Γεωργούσης, αντιπτέραρχος ε. α. ανέφερε: «Ενημέρωσαν ότι θα εγκαταλείψουν, που σημαίνει ότι υπήρχε βλάβη που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Οι πιλότοι δίνουν σήμα ότι κάνουν χρήση της εκτίναξης».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας: «Tη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας». Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αστυνομίας, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και δυνάμεις από το Πολεμικό Ναυτικό.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment