PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άνδρας «με νοητικά προβλήματα» ο εισβολέας στον Λευκό Οίκο


Ένας άνδρας κατάφερε τη νύχτα της Παρασκευής να περάσει τον φράχτη του κήπου του Λευκού Οίκου και συνελήφθη στον περίβολο της προεδρικής κατοικίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Η Μυστική Υπηρεσία αντέδρασε με καταπληκτικό τρόπο», δήλωσε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρισκόταν μέσα στον Λευκό Οίκο την ώρα του περιστατικού, αποτίοντας φόρο τιμής στη μονάδα αυτή που είναι αρμόδια για την ασφάλειά του.

Ο εισβολέας ήταν ένας άνδρας «με νοητικά προβλήματα», πρόσθεσε ο Τραμπ, μιλώντας από ένα γήπεδο του γκολφ που του ανήκεις και βρίσκεται στην Πολιτεία Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Ο ύποπτος είχε ένα σακίδιο στην πλάτη του το οποίο δεν περιείχε τίποτε επικίνδυνο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μυστική Υπηρεσία.

«Στις 23:38 (τοπική ώρα, 06:38 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) ένα άτομο πέρασε τον φράχτη κοντά στο Treasury Building, κατά μήκος της East Executive Avenue. Οι ένστολοι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας συνέλαβαν αυτό το άτομο χωρίς δυσκολία στο νότιο τμήμα (του Λευκού Οίκου)», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως ο Τζόναθαν Τραν, 26 ετών, από την Καλιφόρνια, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλέιται την έκθεση της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, ο ύποπτος δήλωσε όταν τον πλησίασε ένας αστυνομικός:

«Όχι, είμαι φίλος του προέδρου. Έχω ραντεβού μαζί του». Όταν τον ρώτησαν πώς πέρασε στον περίβολο του Λευκού Οίκου, απλώς απάντησε: «Πήδηξα πάνω από τον φράχτη». Ο φράχτης γύρω από τον Λευκό Οίκο θεωρείται το πιο αδύναμο σημείο της ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ και πρόκειται σύντομα να αντικατασταθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment