PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανδ. Ξανθός: Όταν υπάρχουν μεγάλες οικολογικές καταστροφές, υπάρχουν κίνδυνοι


«Προφανώς, σε μια παραλία που υπάρχει μαζούτ, δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς να κολυμπήσει ή να ψαρέψει» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας θα εκδώσουν και σχετική εγκύκλιο εντός των ημερών. Υπογράμμισε, δε, πως όταν υπάρχουν μεγάλες οικολογικές καταστροφές, υπάρχουν άμεσοι και απώτεροι κίνδυνοι και σημείωσε πως θα πρέπει να ελεγχθεί από το ΕΛΚΕΘΕ το ενδεχόμενο να περάσει η μόλυνση στη διατροφική αλυσίδα, όπως αναφέρουν και επιστήμονες.

Σημείωσε ότι από την καταστροφή αυτή θα πρέπει να «πάρει μαθήματα» και ο κρατικός μηχανισμός, καθώς «παραδοσιακά τα αντανακλαστικά ενεργοποιούνται, αφού έχει γίνει η ζημιά».

Τόνισε πως το ζήτημα είναι να συντονιστεί αυτή την ώρα στο ανώτατο επίπεδο ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αναγνώρισε ότι υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη, ενώ για τα περί παραίτησης του Παναγιώτη Κορουμπλή, σχολίασε: «Τώρα ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση της ζημιάς και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι δευτερευούσης σημασίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment