PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανδ. Ξανθός: Η μάχη κατά της διαφθοράς στην Υγεία θα είναι σκληρή


Δεδομένη είναι κατά τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό η πολιτική ευθύνη για το «πάρτι» στην Υγεία και όπως αναφέρει «έχει συγκεκριμένο πολιτικό ονοματεπώνυμο (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ)».

Σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» αναφέρει ότι «αυτό που οφείλουμε να διερευνήσουμε μέσω της Εξεταστικής είναι αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς λειτουργούς και όχι για να ενοχοποιήσουμε συγκεκριμένους πολιτικούς, αλλά για να ανατρέψουμε το κοινωνικό κλίμα περί “ασυλίας” του πολιτικού συστήματος και κυρίως για να εντοπίσουμε τους μηχανισμούς και τα θεσμικά ελλείμματα που συνέβαλλαν στη σπατάλη και τη διαφθορά, “θωρακίζοντας” έτσι το σύστημα Υγείας».

Ως προς το τι περιμένει η κυβέρνηση μετά το πέρας των εργασιών της Επιτροπής, ο κ.Ξανθός τονίζει ότι αυτό είναι «η ανάδειξη των “διαδρομών” της συναλλαγής με επιχειρηματικά συμφέροντα και της μετατροπής του Συστήματος Υγείας σε μηχανισμό πελατειακής διαχείρισης της εξουσίας, και φυσικά του ιδιαίτερου ρόλου καθενός που από τη θέση του συνέβαλε, συγκάλυψε ή ανέχτηκε αυτό το πάρτι».

Ο υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι το πολιτικό σήμα που στέλνει το υπουργείο και η κυβέρνηση είναι ότι «η γραμμή της συρρίκνωσης του ΕΣΥ και της αποδιοργάνωσης της δημόσιας περίθαλψης τέλειωσε».

«Ξέρουμε ότι η μάχη κατά της διαφθοράς στην Υγεία θα είναι σκληρή, διαρκής και ιδιαίτερα συγκρουσιακή, ακριβώς γιατί τα συμφέροντα και οι αντιστάσεις τους είναι πολύ ισχυρά», αναφέρει.

Σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία στην Πρωτοβάθμια Υγεία που έχει χαρακτηρίσει ως “μεταρρυθμιστική τομή”, ο υπουργός επισημαίνει: «από ένα νοσοκομειοκεντρικό σύστημα με έμφαση στη θεραπεία, επιχειρούμε την αναδιοργάνωσή του με επίκεντρο την ΠΦΥ και με έμφαση στην πρόληψη, στην αγωγή υγείας, στη βιο-ψυχο-κοινωνική προσέγγιση της αρρώστιας, στην οικογενειακή ιατρική, στην κοινοτική φροντίδα, στις δράσεις προστασίας της δημόσιας Υγείας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment