PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανδ. Πιλάλης: Το Πάρκο Νέας Ζωής και η εγκαταλειμμένη συνοικία


Επιστολή του υπ. Δημοτικού Σύμβουλου με τους “Ενεργούς Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι”.

Σημάδια εγκατάλειψης παρουσιάζει το Πάρκο Νέας Ζωής.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για χώρο 48 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου στο Δήμο Περιστερίου, μετά από πολύχρονους αγώνες και ενέργειες των συλλόγων και των κατοίκων της περιοχής.

Είναι ένας όμορφος χώρος, περιφραγμένος, με πολλά πεύκα, που προσφέρεται για περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία, ξεκούραση και διαθέτει επίσης παιδική χαρά.

Δυστυχώς όμως, όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα, έτσι και το Πάρκο της Νέας Ζωής αφέθηκε στην τύχη του.

Όλα τα σιντριβάνια και οι αντλίες τους είναι κατεστραμμένα εδώ και χρόνια, οι τουαλέτες είναι τριτοκοσμικές, πολλές φορές δεν λειτουργούν.

Σε πολλά σημεία της περιμετρικής διαδρομής ο δρόμος χρειάζεται συντήρηση, γιατί έχει καταστραφεί από τα βρόχινα νερά.

Δεν υπάρχει πόσιμο νερό για τους περιπατητές και τα μικρά παιδιά, oι πυροσβεστικές φωλιές είναι κατεστραμμένες, πολλά φώτα είναι σπασμένα και σπάνια καθαρίζεται..

Το γήπεδο τένις είναι διαλυμένο. Μπορεί όμως με φροντίδα και επιμέρους παρεμβάσεις να μετατραπεί σε γήπεδο μπάσκετ και να φιλοξενήσει ομάδες της περιοχής για τις προπονήσεις τους ή σε γήπεδο ποδοσφαίρου 4Χ4.

Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα ελλιπούς φύλαξης του Πάρκου από το Δήμο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες και μη διάθεση αποκατάστασης των ζημιών και των δομών λειτουργίας του.

Πρέπει η Διοίκηση του Δήμου να σκύψει στο πρόβλημα, να προφυλάξει και να συντηρήσει το Πάρκο, που στο ξεκίνημα του ήταν ένα μικρό στολίδι για την παραμελημένη συνοικία της Νέας Ζωής, καθώς και να διευρύνει το θερινό ωράριο λειτουργίας του.

Να χρησιμοποιείται το Πάρκο από συλλογικότητες και νέους, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες για ανάπτυξη δραστηριοτήτων και εκδηλώσεις πολιτισμού.

Να ενθαρρυνθούν τέτοιες προσπάθειες, ώστε το Πάρκο εκτός από χώρος αναψυχής να γίνει και χώρος πολιτισμού, γιατί μέχρι τώρα το χρησιμοποιεί ο Δήμος για να κάνει μια εκδήλωση το χρόνο, ίσα-ίσα να …βγάλει την υποχρέωση προς τους κατοίκους.

Να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες του Πάρκου και σε όσους το επιθυμούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, εντός του χώρου του.

Τέλος πρέπει να ξαναδούμε την περαιτέρω διεκδίκηση από το στρατόπεδο, μεγαλύτερου χώρου που δεν χρησιμοποιείται και την παραχώρηση του στο Δήμο για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Η συνοικία της Ν. Ζωής είναι από τις πλέον παραμελημένες στο Δήμου, κάτι το οποίο το βιώνουν στη καθημερινότητα τους οι μόνιμοι κάτοικοι για πολλά χρόνια…

Στις βασικές οδούς που διασχίζουν τη Ν.Ζωή (Πελασγίας, Πελοπίδα, Αγ. Ελευθερίου, Αγ. Βασιλείου) δεν υπάρχουν κάν ασφαλή, ανθρώπινα πεζοδρόμια, μια εικόνα τριτοκοσμική δηλαδή..

Οι δρόμοι πέρα από το χάλι που έχουν, όταν βρέχει γίνονται ποτάμια (έλλειψη αλλά και μη καθαρισμός παλιών φρεατίων).

Έργα στη πόλη δεν είναι μόνο τα φώτα, οι γλάστρες, η γκλαμουριά στο κέντρο γύρω από το Μετρό που φτιάξαν άλλοι, αλλά και υποδομές στις γειτονιές για να ασχολούνται οι νέοι με τον αθλητισμό ,τη μουσική ,τον πολιτισμό, η αναβάθμιση των ΚΑΠΗ, οι υποδομές κοινωνικής στήριξης των συμπολιτών μας που μαστίζονται από την κρίση.

Δώδεκα χρόνια χορτάσαμε επικοινωνιακά παιχνίδια από τη σημερινή διοίκηση, ουσία δεν βλέπουμε. Όλοι αντιλαμβάνονται σε αυτή τη πόλη ότι ήταν να δώσει το έδωσε, οι εποχές έχουν αλλάξει ,στη διοίκηση του Δήμου χρειάζονται αγωνιστές που θα κοντράρουν τα μνημόνια και τον Καλλικράτη, χρειάζονται άνθρωποι με όραμα, τσαγανό και διάθεση προσφοράς στους συμπολίτες μας.

Πρέπει να φύγουμε από τη στασιμότητα και την παρακμή, πρέπει να αλλάξουμε σελίδα στην πόλη.

Ήρθε η ώρα των Ενεργών Πολιτών για την αλλαγή και την Ανατροπή στο Περιστέρι, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Φώτη Κουγιουμτζή.

Εμείς ως δημοτική παράταξη των Ενεργών Πολιτών, θα πράξουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Πάρκο της Ν.Ζωής για να το χαίρονται οι Περιστεριώτες, αλλά και να αναγεννηθούν ουσιαστικά όλες οι γειτονιές της πόλης.

Μαζί με τη νέα γενιά θα αλλάξουμε τη ζωή μας, όλοι μαζί θα αλλάξουμε το Περιστέρι!

Ανδρέας Πιλάλης

Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με τους “Ενεργούς Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment