PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανδ. Παχατουρίδης: Φοράμε υποχρεωτικά τη μάσκα μας


Μήνυμα προς τους Περιστεριώτες έστειλε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού και την αντιμετώπιση της πανδημίας, στο οποίο αναφέρει πως: «o κίνδυνος ήρθε παντού, απρόσκλητα και ανεπιθύμητα. Μπήκε όμως για τα καλά στη ζωή μας και έγινε μια επιθετική απειλή για την υγεία μας. Όλοι μαζί λοιπόν, ενωμένοι και κρατημένοι όσο πιο σφιχτά μπορούμε, πρέπει με κάθε τρόπο να του γυρίσουμε την πλάτη».

Στη συνέχεια μας υπενθυμίζει: «φοράμε υποχρεωτικά τη μάσκα μας. Δεν την ξεχνάμε ποτέ και τη φοράμε σωστά. Πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά και συστηματικά. Και όταν αυτό μας είναι αδύνατον, χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε αντισηπτικό. Μαζί με την μάσκα, τα υποχρεωτικά πλέον υγειονομικά αξεσουάρ, της νέας καθημερινότητάς μας. Μένουμε μακριά από συνθήκες συγχρωτισμού, είτε σε κλειστούς, είτε σε ανοιχτούς χώρους. Πάντοτε δε, όσο πρέπει να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας, άλλο τόσο πρέπει να σκεφτόμαστε και να σεβόμαστε τους συνανθρώπους που είναι δίπλα μας. Που είναι στο περιβάλλον μας, χρειάζονται προστασία και την περιμένουν από εμάς».

Τέλος αναφέρει πως: «ενωμένοι, υπεύθυνοι, προσεκτικοί και ασφαλείς, ακολουθώντας τα χνάρια μιας ξεχωριστής ανάμεσά μας, σχέσης ζωής, με δυο δεκαετίες τώρα δημιουργίας και ομορφιάς στον απολογισμό της, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να ελπίζουμε και να κοιτάζουμε με χαμόγελο αισιοδοξίας, μπροστά και μόνον. Ώστε, όλοι γεροί, παρόντες και πάντοτε μαζί, να καταφέρουμε να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα μέχρι την έξοδο κινδύνου, να τη διαβούμε και να βγούμε από ‘κείνη αλώβητοι».

Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Παχατουρίδη:

«Είμαστε εδώ. Είμαστε κοντά σας. Στιγμή δεν σταματά η σκέψη μας για ‘σας. Τώρα μάλιστα, ακόμη περισσότερο από πριν.

Βεβαίως και δεν θα θέλαμε να συμβεί η κατάσταση που ζούμε σήμερα. Και το καταλαβαίνουμε απόλυτα. Όπως και νιώθουμε βαθιά την ανάγκη να σας το φωνάξουμε. Ότι δεν έχουμε αποσυρθεί. Δεν έχουμε χαθεί. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, βρισκόμαστε κοντά σας και προσπαθούμε να σας φροντίσουμε και να σας προστατέψουμε.

Ο κίνδυνος ήρθε παντού, απρόσκλητα και ανεπιθύμητα. Μπήκε όμως για τα καλά στη ζωή μας και έγινε μια επιθετική απειλή για την υγεία μας. Όλοι μαζί λοιπόν, ενωμένοι και κρατημένοι όσο πιο σφιχτά μπορούμε, πρέπει με κάθε τρόπο να του γυρίσουμε την πλάτη.

Φοράμε υποχρεωτικά τη μάσκα μας. Δεν την ξεχνάμε ποτέ και τη φοράμε σωστά. Πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά και συστηματικά. Και όταν αυτό μας είναι αδύνατον, χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε αντισηπτικό. Μαζί με την μάσκα, τα υποχρεωτικά πλέον υγειονομικά αξεσουάρ, της νέας καθημερινότητάς μας.

Μένουμε μακριά από συνθήκες συγχρωτισμού, είτε σε κλειστούς, είτε σε ανοιχτούς χώρους.

Πάντοτε δε, όσο πρέπει να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας, άλλο τόσο πρέπει να σκεφτόμαστε και να σεβόμαστε τους συνανθρώπους που είναι δίπλα μας. Που είναι στο περιβάλλον μας, χρειάζονται προστασία και την περιμένουν από ‘μας.

Θέλουμε να γνωρίζετε πως ούτε λεπτό δεν έχουμε από ‘σας απομακρυνθεί. Διότι άλλωστε, αυτό είναι αδύνατον να γίνει. Η αγάπη και το αδιάκοπο ενδιαφέρον μας για όλους εσάς, ποτέ δεν θα το επέτρεπαν. Και είναι εκείνα που διαχρονικά κυριαρχούν και παραμένουν πάντοτε ολοζώντανα.

Ειδικότερα μάλιστα σε έκτακτες και επικίνδυνες συνθήκες σαν τις σημερινές, γίνονται η ισχυρότερη δύναμη και ασπίδα, πρόληψης, μέριμνας και προστασίας, της Δημόσιας Υγείας.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μας, όλοι εσείς που εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια δεθήκαμε τόσο δυνατά μαζί μας, όσο τίποτε άλλο, είστε οι πρώτοι, ως μέλημα και στόχος, της προσπάθειας και του έργου της ζωής μας.

Ενωμένοι, υπεύθυνοι, προσεκτικοί και ασφαλείς, ακολουθώντας τα χνάρια μιας ξεχωριστής ανάμεσά μας, σχέσης ζωής, με δυο δεκαετίες τώρα δημιουργίας και ομορφιάς στον απολογισμό της, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να ελπίζουμε και να κοιτάζουμε με χαμόγελο αισιοδοξίας, μπροστά και μόνον.

Ώστε, όλοι γεροί, παρόντες και πάντοτε μαζί, να καταφέρουμε να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα μέχρι την έξοδο κινδύνου, να τη διαβούμε και να βγούμε από ‘κείνη αλώβητοι.

Ανδρέας Παχατουρίδης
Δήμαρχος Περιστερίου»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment