PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανατροπές στον χώρο της Δικαιοσύνης



Ριζικές αλλαγές με νομοθετικά μέτρα, που αναμένεται να φέρουν ανατροπές στον χώρο της Δικαιοσύνης και να ξεμπλοκάρουν το σύστημα απονομής Δικαίου επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ριζικές αλλαγές με νομοθετικά μέτρα, που αναμένεται να φέρουν ανατροπές στον χώρο της Δικαιοσύνης και να ξεμπλοκάρουν το σύστημα απονομής Δικαίου επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με πολυνομοσχέδιο που προωθεί το επόμενο διάστημα για ψήφιση στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων τάσσεται υπέρ της επιμήκυνσης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων, με ταυτόχρονη μείωση των διακοπών για τους δικαστές, ενώ επιχειρεί και την ταχεία διεκπεραίωση των φορολογικών υποθέσεων σε όλα τα διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας.

Συνδρομή στον αγώνα δρόμου που έχει επιδοθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητηθεί και δίνουν οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι μέσω ενός οργανωμένου διαλόγου, στο πλαίσιο πολύωρων συσκέψεων, θέτουν στο τραπέζι τις απόψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με μοναδικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της απελπιστικής κατάστασης που επικρατεί στα ποινικά και πολιτικά δικαστήρια και την αναζήτηση λύσεων για την ευρύτατη κλίμακα αρνησιδικίας.

Ο κύκλος των συσκέψεων με τις ηγεσίες των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων, στις οποίες συμμετέχουν, εκτός από τον υπουργό και τον υφυπουργό κκ. Μιλτ. Παπαϊωάννου και Γ. Πεταλωτής, ο γενικός γραμματέας κ. Ν. Κανελλόπουλος και οι ειδικοί γραμματείς κκ. Μ. Σκανδάμης και Ι. Ιωαννίδης, κλείνει την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, με τους ανώτατους δικαστές του Ελεγκτικού Δικαστηρίου.

Μείζον ζήτημα αποτελεί η εκκαθάριση των φορολογικών δικών στα δικαστήρια της χώρας, από τις οποίες το Δημόσιο προσδοκά σημαντικά έσοδα. Κατά τον κ. Παπαϊωάννου η εκκαθάριση ορίζεται με χρονικό ορίζοντα το τέλος του Ιουλίου 2013, ενώ μέχρι το τέλος του έτους εκφράζει την αισιοδοξία να υπάρχει μείωση των εκκρεμών υποθέσεων τουλάχιστον κατά 15%, 50% μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2012 και 80% μέχρι τέλος του 2012.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment