PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανασύρθηκε από το αρχείο η δικογραφία περί χρηματισμού βουλευτών



Ανασύρθηκε από το αρχείο μετα την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων.

Ανασύρθηκε από το αρχείο μετα την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων.

Η παρέμβαση της κ. Κουτζαμάνη έγινε μετα τις δηλώσεις της βουλευτή των ΑΝΕΛ Στ. Ξουλίδου η οποία, σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι της πρότειναν χρηματικό ποσό για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την καταγγελία της κ. Ξουλίδου επιβεβαίωσε τηλεφωνικώς και ο αρχηγός του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Η κ. Ξουλίδου αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της». Όπως υποστήριξε, ο συνομιλητής της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Ο κ. Καμμένος από την πλευρά του δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που του ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά» και κατονόμασε τον κ. Γιώργο Σούκουρη «στέλεχος της ΝΔ».

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του κ. Παναγιωτόπουλου ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με αφορμή δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος επικαλούμενος δημοσιεύματα είχε πει πως επιχειρηματίες συγκεντρώνουν χρήματα για δωροδοκίες βουλευτών, εν όψει της προεδρικής εκλογής.

Μετά την εξέταση μαρτύρων, πολιτικών και άλλων, ο εισαγγελέας, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, έθεσε στο αρχείο τη σχετική δικογραφία, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment