PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Αίσιο τέλος φαίνεται να παίρνει το σίριαλ των απορριμμάτων αφού η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων μετά από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας που είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση σκουπιδιών.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Και αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, ζήτησε συγγνώμη από την κοινωνία για την ταλαιπωρία, ενώ την ευχαρίστησε για τη στήριξή της.

Επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη για την όλη κατάσταση στην κυβέρνηση, ενώ επεσήμανε ότι «έχουμε την ευθύνη να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία».

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας, ενώ προανήγγειλε νέες μορφές κινητοποιήσεων.

Ο κ. Τράκας εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment