• Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Αναστολή κινητοποιήσεων στο Μετρό

Peristeri News
Ιαν14/ 2011

Αποφασισμένοι να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας, φέρονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αποφασισμένοι να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας, φέρονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ήδη, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να αναστείλουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, για όσο χρόνο διαρκέσει ο δημόσιος διάλογος για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών, αποδεικνύοντας έτσι και εμπράκτως, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Διευκρινίζουν, πάντως, ότι σε περίπτωση που ο διάλογος αποβεί άκαρπος ισχύει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κινητοποιήσεις και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υλοποίησή τους.

Οι συνδικαλιστές στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσέλθουν στον διάλογο, εφόσον υπάρξει επίσημη πρόσκληση, ενώ σήμερα συνεδριάζει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Χθες, στη Βουλή, σημειώθηκε σφοδρή «σύγκρουση», μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών Σπ. Βούγια και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησής του για τις αστικές συγκοινωνίες, με τον ερωτώντα βουλευτή να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι νομοθετεί πραξικοπηματικά και τον υφυπουργό να επισημαίνει, πως πρόκειται για βιώσιμη και δίκαιη λύση προς όφελος του κοινού και των συγκοινωνιών.