Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανάπτυξη κοντά στο 3% το 2014 η Τουρκία

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι η Τουρκία μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα υψηλού εισοδήματος εντός της επόμενης πενταετίας.

Κοντά στο 3% – χαμηλότερα δηλαδή από τον επίσημο στόχο του 3,3% – αναμένεται να διαμορφωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας το 2014, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ.

Το έλλειμμα προϋπολογισμού της χώρας προβλέπεται στα 24,5 δισ. λίρες (10,7 δισ. δολ.), ποσό που αντιπροσωπεύει το 1,4% του ΑΕΠ.

Παρ’ όλα αυτά, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι η Τουρκία μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα υψηλού εισοδήματος εντός της επόμενης πενταετίας, εφόσον όμως η κυβέρνηση αυξήσει την παραγωγικότητα και προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιώσει την επιβολή του νόμου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν Βουλή και Γερουσία

Peristerinews.gr Newsroom

Στις κάλπες οι Αμερικανοί για τις ενδιάμεσες εκλογές

Peristerinews.gr Newsroom

Ιλιάνα Γιότοβα: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλγαρίας

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment