Κοινωνία

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των Πανελληνίων για το 2022

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις 2022 για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και έτσι οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να δουν σε ποια σχολή πέρασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγα λεπτά ξεκίνησε η αποστολή των SMS στους υποψηφίους.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ο υποψήφιος λαμβάνει τα αποτελέσματα και με SMS στο κινητό του, αν έχει γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που οι βάσεις ανακοινώνονται τέλη Ιουλίου, ενώ κάθε χρόνο μέχρι σήμερα ανακοινώνονταν τέλη Αυγούστου.

Τις εκτιμήσεις του για τις βάσεις των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων έκανε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης.

Εκτίμησε πως θα σημειωθεί πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές, όπως η Νομική Αθήνας, η οποία αναμένεται να σημειώσει πτώση έως 700 μόρια και να φτάσει τα 17.450. Ανάλογη πτώση αναμένεται και στην Νομική Θεσσαλονίκης. Η ψυχολογία Αθήνας περιμένουμε να βρεθεί στο 17.350 και στη Φλώρινα 15.800 μόρια.

Σχετικά με τις φετινές βάσεις και τη δυσκολία προσδιορισμού των βάσεων, ο κ. Στρατηγάκης είπε πως φέτος «είχαμε δυο στοιχεία τα οποία μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ σε σχέση με τις βάσεις. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας δεν δημοσίευσε τα συγκεντρωτικά στοιχεία όπως έκανε εδώ και 20 χρόνια άρα δεν ξέρουμε πόσους αριστούχους έχουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι για παράδειγμα ότι ένα παιδί έγραψε πάνω από 19 στη βιολογία, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό το παιδί έγραψε 12 γλώσσα ή έγραψε 17».

Ακόμα είπε ότι το δεύτερο καινούριο είναι ότι φέτος τα παιδιά έχουν διαφορετικά μόρια για κάθε τμήμα άρα όπως καταλαβαίνετε ο προσδιορισμός των βάσεων είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να γίνει με την επιτυχία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Related posts

Τι ισχύει για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Peristeri News

Δεκαπεντάχρονος μαχαίρωσε 16χρονο έξω από σχολείο

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 11.332 rapid test – 1.425 θετικά την Τετάρτη 28/9

Peristeri News

Leave a Comment