PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου


«ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ»

«ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ»

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 …. Γενική Πανελλαδική απεργία με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να συμμετέχουν στις πορείες – διαδηλώσεις των μεγάλων πόλεων σε όλη την χώρα. Οι πολιτικές και τα μέτρα των κυβερνήσεων μας τα τελευταία 3 χρόνια, έχουν φέρει την κοινωνία στο σημείο μηδέν!

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πόλης μας ενημέρωσε τους συναδέλφους καταστηματάρχες για την απόφασή του να συμμετέχουμε ως επαγγελματίες στην απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας και το αδιέξοδο πλήθους συναδέλφων που οδηγήθηκαν στα λουκέτα των μαγαζιών τους.

Στο ερώτημα πόσα μαγαζιά θα είναι ακόμα ανοικτά σε έξι μήνες από σήμερα, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Έτσι οραματιζόμαστε το μέλλον για τις δουλειές μας και τις οικογένειές μας.

Την ημέρα της απεργίας οι περισσότεροι συνάδελφοι, προς τιμή τους ήταν «κλειστά», παρά τα αφόρητα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όμως υπήρχαν και τα «φωτεινά» παραδείγματα προς αποφυγήν που με επιχειρήματα όπως: «αφού δεν κλείνει ο διπλανός μου γιατί να κλείσω και εγώ>>, <<οι ιδιοκτήτες δεν μας έδωσαν άδεια να κλείσουμε>> <<και τι θα κερδίσουμε εάν κλείσουμε>> κ.λ.π. παρέμειναν ανοικτοί.

Βέβαια δεν κρατούν την ίδια στάση όταν ο διπλανός τους κλείνει οριστικά το μαγαζί του μην μπορώντας να αντέξει την εξαθλίωση που υφίσταται ο κλάδος μας, ή όταν οδηγούνται στην ανέχεια και στην ανεργία χιλιάδες καταστηματάρχες και οι υπάλληλοί τους.

Ως συνάδελφοι και ως καταναλωτές αυτής της πόλης αξιολογήστε την επαγγελματική στάση των παραπάνω και όσων άλλων γνωρίζετε και ας δείξουμε και εμείς την ανάλογη στάση στις επιχειρήσεις τους.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει και θα συνεχίζει να περνάει η κοινωνία αλλά και όλοι εμείς, καλό είναι να ξέρουμε ποιοι είναι με ποιους και ποιοι μπορούμε να στηριχθούμε σε ποιους.

Κλείνοντας θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους συναδέλφους που με πόνο ψυχής και παρά τα χιλιάδες προβλήματα έκλεισαν τα καταστήματά τους δηλώνοντας την επαγγελματική τους στάση απέναντι στην ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε.

Αν μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι και αλληλέγγυοι, έχουμε μια ελπίδα αλληλεγγύης και στήριξης τουλάχιστον μεταξύ μας.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment