PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση των Ενεργών πολιτών για την 1η παιδική χαρά Περιστερίου


Έπειτα από το δελτίο τύπου της Περιφερειακής συμβούλου και προέδρου της επιτροπής παρακολούθησης της 1ης παιδικής χαράς Περιστερίου, Κατερίνας Κρητικού, ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική παράταξη Ενεργοί πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η ανακοίνωση της συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής κ. Αικατερίνης Κρητικού, προέδρου της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής του έργου «Βιοκλιματική ανάπλαση της 1ης Παιδικής Χαράς Περιστερίου», για την μη παραλαβή του έργου λόγω παρατυπιών που εντοπίστηκαν, κινείται σε θετική κατεύθυνση.

Από την πρώτη στιγμή η δημοτική μας παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ με πλήθος ενεργειών της μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο είχε χαρακτηρίσει παράτυπες και παράνομες τις παρεμβάσεις της διοίκησης του Δήμου που αποσκοπούσαν στην αλλοίωση του χώρου της Παιδικής Χαράς και της μετατροπή της σε χώρο μπαρ-καφετέριας.

Ο κ. Παχατουρίδης και η παράταξή που διοικεί το Δήμο, με περισσή αλαζονεία και επικοινωνιακά τεχνάσματα, αντί για βιοκλιματική ανάπλαση της Παιδικής Χαράς μίσθωσαν το χώρο σε ιδιώτη για εκμετάλλευση, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την νομοθεσία και τις αρχικές μελέτες που υπέβαλαν για την χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής, όπως ακριβώς δηλ. αναφέρει και η ανακοίνωση της προέδρου της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής του: «σημαντικοί δημόσιοι πόροι επενδύθηκαν για την αλλοίωση του χαρακτήρα της 1ης Παιδικής Χαράς, η δε διοίκηση του Δήμου οφείλει να αφαιρέσει από το χώρο, πρόσθετες κατασκευές και τραπεζοκαθίσματα και να αντιστοιχηθεί με την μελέτη για την οποία χρηματοδοτήθηκε».

Ο κ. Παχατουρίδης και η παράταξή του πρέπει να μάθουν ότι δεν είναι όλα εμπορεύσιμα σε αυτή την πόλη, δεν είναι πολιτισμός τα μπαρ, οι καφετέριες, τα αναψυκτήρια και οι φιέστες. Οι πολίτες, οι νέοι της πόλης μας έχουν ανάγκη από χώρους έκφρασης, πολιτισμού και άθλησης.

Δεν μπορεί να μετατρέπονται Παιδικές Χαρές σε κέντρα διασκέδασης και ταυτόχρονα να μη βρίσκεται ένας χώρος από το Δήμο στο Περιστέρι για να διατεθεί στα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, με αποτέλεσμα αυτά να φιλοξενούνται στο Χαϊδάρι.

Οι Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου θα παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του θέματος της 1ης Παιδικής Χαράς, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment