PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση των “Ενεργών Πολιτών για την Ανατροπή στο Περιστέρι”


Για τον προυπολογισμό του 2012 που παρουσίασε η Διοίκηση του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου.

“Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Τρόικας και των τριών συνεργαζόμενων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τον πολυδιαφημισμένο αλλά απογοητευτικό “Καλλικράτη” και έχει κάνει την οικονομική ζωή των Δήμων αφόρητη.

Μειώσεις σε κάθε είδους κοινωνικές παροχές, ελλιπέστατη χρηματοδότηση σε παιδεία και υγεία και μειώσεις μισθών (που στραγγαλίζουν τις τοπικές οικονομίες). Παράλληλα οι όποιες χρηματοδοτήσεις από την κεντρική εξουσία προς τους Δήμους φτάνουν καθυστερημένα και πολύ συχνά αφού δεχθούν μεγάλες μειώσεις. Κάτω από αυτές συνθήκες το Δημοτικό Συμβούλιο καλέστηκε να συνεδριάσει για τον προϋπολογισμό του 2012. Δε συνεδρίασε όμως έχοντας ζητήσει τη γνώμη του κόσμου.

Δεν έκανε τον κόσμο κοινωνό του προβλήματος. Δεν τον κάλεσε για να αγωνιστεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Αντίθετα συνεδρίασε σχεδόν κρυφά τρεις μέρες πριν το τέλος του χρόνου σε μια συνεδρίαση που ανακοινώθηκε παραμονή Χριστουγένων.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία μόνο πόσο καλά διαχειρίζεται τα οικονομικά του Δήμου η παρούσα διοίκηση. Οφείλει επίσης να ενώσει τον κόσμο σε ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα μας βγάλει από αυτό το οικονομικό τέλμα. Τα στοιχεία που εμφανίζονται στον προϋπολογισμό είναι ξεκάθαρα. Μειώσεις προσωπικού, μισθών, παροχών σε συνδιασμό με ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο είναι μεγαλεπίβολο για την εποχή που διανύουμε αλλά λογικά θα παραμείνει ανεφάρμοστο στο μεγαλύτερο ποσοστό του καθώς η χρηματοδότηση ακόμα και αν έχει εξασφαλιστεί δεν είναι σίγουρο πως θα φτάσει στο Δήμο.

Συμπερασματικά, δεν αμφιβάλουμε ότι η Διοίκηση προσπαθεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τα οικονομικά αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε γραφεία με καθησυχαστικές κουβέντες αλλά μόνο με την συμπαράταξη όλων των δημοτών που θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Καλούμε τη Διοίκηση να ενημέρωσει για τον προϋπολογισμό αλλά και για τα άλλα μεγάλα θέματα του Δήμου σε ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο στο γήπεδο του Περιστερίου ώστε ο κάθε πολίτης να γίνει κοινωνός του προβλήματος και αρωγός στη λύση του.”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment