PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Περιστερίου του ΚΚΕ


Σε ανακοίνωση σχετικά με την κατάληψη στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου προχώρησε η Τ.Ο. Περιστερίου του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έξω οι φασίστες και οι υποστηρικτές τους  από τα σχολεία

Τις προηγούμενες μέρες έχει επιχειρηθεί μια συντονισμένη προσπάθεια από τη διευθύντρια  του 10ου Λυκείου, συγκάλυψης και τελικα αθώωσης του γεγονότος οτι καθηγητής  του σχολείου έκανε κήρυγμα υπέρ της ναζιστικής- εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Είναι τέτοια η αγωνία της στην υπεράσπιση του συγκεκριμένου καθηγητή, φερέφωνο αντιδραστικών, μισαλλόδοξων απόψεων που έφτασε στο σημείο να καλεί τους μαθητές του σχολείου να πάρουν θέση ενάντια στην ΚΝΕ που καταδίκασε το συγκεκριμένο γεγονός καθώς και την αναγραφή ναζιστικών συνθημάτων στο σχολείο. Με τα «περί κομματικοποίησης» που αναμασά, όχι μόνο «έστειλε τη μπάλα στην εξέδρα», αλλά έδωσε άλλοθι και χώρο στη φασιστική προπαγάνδα. Από κοντά και ο διευθυντής του 7ου Λυκείου, όπου με το σκηνικό που διαμόρφωσαν, παρότρυναν ομάδα μαθητών να κλείσει το σχολείο με αίτημα την παραίτηση των προέδρων των Συλλόγων Γονέων που αντέδρασαν σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν και να σιγοντάρουν το κύρηγμα και κάλεσμα στήριξης της Χρυσής Αυγής, έφτασαν στο σημείο να ταυτίζουν τους εγκληματίες – υπόδικους της Χρυσής Αυγής με γονείς, καθηγητές, μαθητές που αγωνίζονται καθημερινά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Κάθε φορά που αποκαλύπτεται και καταγγέλεται η δράση της ναζιστικής – εγκληματικής  Χρυσής Αυγής, όλοι αυτοί πλασσάρουν τη λογική «έξω τα κόμματα».

Ας μας πουν, όμως: Τι  σχέση έχουν, οι Χρυσαυγίτες, οι υμνητές του Χίτλερ, των δοσίλογων της Κατοχής και της Χούντας, τα μαντρόσκυλα των εκμεταλλευτών που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία με μεροκάματα πείνας για Έλληνες εργάτες, που με κάθε ευκαιρία ζητούν φοροαπαλλαγες για τα αφεντικά τους,  με τους γονείς, τους μαθητές, το εργατικό κίνημα που παλεύει διαχρονικά ενάντια στην υποβάθμιση των σχολείων. Που απαιτεί σύγχρονα, ασφαλή σχολεία και όχι να γίνονται μαθήματα μέσα στα κοντεϊνερς. Που παλεύουν συνολικά για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Τελικά αυτή η κατεύθυνση είναι εκ του πονηρού και με κύριο στόχο να βάλουν εμπόδια στην αποκάλυψη της Χρυσής Αυγής που πάει μαζί με την οργάνωση της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματα μαθητών και καθηγητών, για ουσιαστική και ολοκληρωμένη μόρφωση.

Προσπαθούν τελικά να βάλουν εμπόδια στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε καθηγητές, γονείς και μαθητές που μπαίνουν μπροστά στο διεκδικητικό αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζόμενων και των παιδιών τους.

Καλούμε τους καθηγητές, τους γονείς , τους μαθητές:

  • Να δώσουν απάντηση και να καταδικάσουν τις προσπάθειες συγκάλυψης των κυρηγμάτων στήριξης και αθώωσης της εγκληματικής- ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
  • Να στήσουν τείχος στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και στους υποστηριχτές της, στη μισαλλόδοξη και απάνθρωπη ιδεολογία της.
  • Να οργανώσουν την πάλη τους, τις διεκδικήσεις τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, το ναζισμό – φασισμό και τους υποστηρικτές του.

«Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.

Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment