PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακοίνωση της Σ.Ε.Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»


Σε μια καταγγελία προχώρησε ο σύλλογος εκπαιδευτικών Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», με τίτλο «Δεν υποχωρούμε από το δικαίωμα μας να διδάσκουμε τις αξίες της ειρήνης και της αλληλεγγύης στους μαθητές».

Διαβάστε αναλυτικά:

Το ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καταγγέλλει  στο λαό του Περιστερίου την προσπάθεια τρομοκράτησης  εκπαιδευτικών των σχολείων που θα υποδεχτούν μαθητές πρόσφυγες.

Συγκεκριμένοι «κύκλοι» εκμεταλλευόμενοι τις όποιες αρχικές απορίες γονέων σχετικά με τη φοίτηση μαθητών προσφύγων στα δημόσια σχολεία και αφού απέτυχαν οι προσπάθειές τους για δημιουργία κλίματος ξενοφοβικών και ρατσιστικών συμπεριφορών σε αυτά, αποφάσισαν να στοχοποιήσουν και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Μέσα από φημολογίες και «διαρροές» προσπαθούν να παρέμβουν στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Προκαλούν με τις αντιλήψεις που εκφράζουν για το αναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να διδάσκουν τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να καλλιεργούν στους μαθητές την αποδοχή του δικαιώματος της μόρφωσης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, να διδάσκουν την καλλιέργεια ανθρωπιστικών αξιών.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ αποτελεί ανοιχτή πρόκληση για την εκπαιδευτική κοινότητα. Πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται με έναυσμα την εκπαίδευση των μαθητών προσφύγων στη δημόσια εκπαίδευση.

Είμαστε περήφανοι για όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των καιρών και τους καλούμε να απομονώσουν κάθε ξενοφοβική και ρατσιστική αντίληψη που δηλητηριάζει τα μυαλά των μαθητών μας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και το λαό του Περιστερίου να καλωσορίσει τα προσφυγόπουλα που έρχονται να φοιτήσουν στα σχολεία της προσφυγομάνας  πόλης του Περιστερίου.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διδάσκουμε τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο, ενάντια στον πόλεμο, το μίσος και το ρατσισμό.

Το ΔΣ καλύπτει πλήρως και σε κάθε επίπεδο τους συναδέλφους που στοχοποιήθηκαν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΖΗΣΗΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ

Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment