PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου


Υπηρέτης της αντιλαϊκής πολιτικής ο Δήμος Περιστερίου!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες

Η δημοτική πλειοψηφία αγνόησε(!) το αίτημα που κατέθεσαν οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο και να συζητήσει πάνω στα οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός του Περιστερίου εξ αιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Ανάλογη στάση κράτησαν και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ (Κελάφας-Λαλένης).

Οι μάσκες έπεσαν! Πίσω από τα προσωπεία των «ανεξάρτητων» και «αυτοδιοικητικών» κρύβονται οι πιστοί υπηρέτες της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής!

Οι άνεργοι, οι προσωρινά απασχολούμενοι, οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν δουλειά, καθώς και οι οικογένειες των παραπάνω, ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, εξαιτίας των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει ως αποκλειστικό σκοπό της τη στήριξη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Επομένως η ανάγκη λήψης μιας σειράς άμεσων μέτρων οικονομικής ανακούφισής τους, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά του δήμου μας, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει:

  • Απαλλαγή όλων των ανέργων, των προσωρινά απασχολούμενων, των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, που έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ, από την υποχρέωση της πληρωμής πάσης φύσεως δημοτικών τελών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Καμία απόλυση συμβασιούχου από το δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς όλα τα παιδιά των οικογενειών που έκαναν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για τους γονείς. Να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά. Να ιδρυθούν και νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση στήριξης των λαϊκών αιτημάτων για:

  • χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ανεργίας 1.120 ευρώ, σε όλους τους ανέργους. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσο διαρκεί η ανεργία, χωρίς άλλες προϋποθέσεις
  • χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες στους ανέργους και τις οικογένειές τους
  • μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ
  • κατάργηση όλων των διοδίων
  • διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, απλήρωτος από τη δουλειά του, καθώς και για εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους με μηνιαίο μεικτό οικογενειακό εισόδημα κάτω των 1.500 ευρώ
  • κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους
  • δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων
  • πλήρης κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι
  • επίδομα θέρμανσης σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ
  • επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του
  • άμεση κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ και κάθε άλλης πληρωμής στα Δημόσια Νοσοκομεία. Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες σε όλο το λαό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.

Τα κόμματα της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ) και οι τοπικές τους εκδοχές στο δήμο (Παχατουρίδης-Κελάφας-Λαλένης) εφαρμόζουν πολιτική που ληστεύει το λαό και χαρίζει στο κεφάλαιο!

Καμιά αυταπάτη! Καμιά αναμονή! Ρήξη τώρα με το κεφάλαιο και τα κόμματά του!

Συσπειρωθείτε στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, που συντονίζει τον αγώνα.

Να ανοίξουμε το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Μάρτης 2011

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment