PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανακοίνωση της ΛΑΕ Περιστερίου για τους πλειστηριασμούς


Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Περιστερίου στη οποία αναφέρει “Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Παράλληλα, εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία στο Υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επτά ολόκληρα χρόνια και η μνημονιακή κόλαση “καλά κρατεί”. Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό, για τα λαικά στρώματα, έργο των ακραιφνών μνημονιακών προκατόχων της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών συνεταίρων). Μαζί με την οριστική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος βρίσκεται στο στόχαστρο της, με επιταγή των δανειστών, η προστασία της πρώτης κατοικίας των χρεωμένων νοικοκυριών.

Οι Τράπεζες που έχουν καταβροχθίσει, στο όνομα της σωτηρίας τους, εκατοντάδες τρις από τις τσέπες των εργαζόμενων τάξεων και οι διεθνείς γύπες (distress funds) ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Είναι ενδεικτική για τις προθέσεις τους ,σχετική πρόσφατη δήλωση στους Financial Times, εκπροσώπου ενός από τα μεγαλύτερα funds.”Τρέχουν τα σάλια μας για τα ελληνικά κόκκινα δάνεια. Για κάθε 5 ευρώ που θα βάζουμε θα παίρνουμε 95”.

Το 2016 είναι η κρίσιμη χρονιά και για την προστασία των σπιτιών των λαικών στρωμάτων. Μόνο με οργάνωση, αγώνα, ενότητα και αλληλεγγύη μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Η ΛΑ.Ε Περιστερίου στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την επιτροπή “Περιστέρι ενάντια στους πλειστηριασμούς” που συγκροτήθηκε και ήδη δραστηριοποιείται στο Δήμο μας. Καλεί το λαό και τη νεολαία της πόλης μας να πλαισιώσουν μαζικά και αποφασιστικά τις πρωτοβουλίες της. Να πάρουν στα χέρια τους την προστασία των σπιτιών και των ζωών μας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΧΡΕΟΣ, ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ.

 

Ψήφισμα συμπαράστασης ΛΑΕ Περιστερίου στους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους

Η Πολιτική Επιτροπή Περιστερίου της Λαϊκής Ενότητας δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διεκδικώντας να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας που καλύπτουν στους δήμους.

Η κυβέρνηση παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις εφαρμόζει τις ίδιες μνημειακές πολιτικές που τις επιβάλουν η ΕΕ το ΔΝΤ οι δανειστές, για να καλύψει τα τεράστια κενά που υπάρχουν στους δήμου ,χρησιμοποιεί  τους εργαζόμενους-ες με 5ες συμβάσεις  για να μην  δικαιούνται το επίδομα ανεργίας και με την λήξη της τους πετάει ξανά στην ανεργία

Οι Δήμοι και οι Υπηρεσίες τους  καταρρέουν με τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό γιατί  κατά επιταγή των μνημονιακών πολιτικών όχι μόνο δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις άλλα  ανοίγουν  διάπλατα τον δρόμο των εκχωρήσεων- ιδιωτικοποιήσεων για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες.

Η Λαϊκή Ενότητα είναι ενάντια σε κάθε μορφή ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας μεσαιωνικού τύπου και παλεύει για την κατάργησή τους.

      Απαιτούμε :

v     την παραμονή στην εργασία τους όλων των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και την κάλυψη όλων των αναγκαίων θέσεων εργασίας στους δήμους, στα σχολεία και τα νοσοκομεία, με μόνιμο προσωπικό.

v     σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς αντίστοιχους του μόνιμου προσωπικού για τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Ο αγώνας μας είναι κοινός ενάντια στην ανεργία, στην επισφάλεια, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στον εργασιακό μεσαίωνα, που μας οδηγούν με τις πολιτικές τους η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment