PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακοίνωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Μεμονωμένων Γονέων Περιστερίου για τις καταλήψεις


«Δεν μπορούμε να συναινέσουμε με αυτή τη μορφή διεκδίκησης, που κρατά κλειστά τα σχολεία», αναφέρει μεταξύ άλλων η Κίνηση Ανεξάρτητων Μεμονωμένων Γονέων Περιστερίου.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Τις τελευταίες μέρες οι μαθητές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις με  καταλήψεις αρκετών σχολείων, τόσο στον Δήμο μας όσο και σε όλη την Ελλάδα, με κύρια αιτήματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τη συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων, τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων. Αιτήματα που σαν γονείς αλλά και με την ιδιότητα των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων τα είχαμε αναδείξει πριν την έναρξη ακόμη της σχολικής χρονιάς, τα οποία θεωρούμε απαραίτητα και αναγκαία για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και ιδιαίτερα στο καιρό της πανδημίας. 

Όμως δεν μπορούμε να συναινέσουμε με αυτή τη μορφή διεκδίκησης, που κρατά κλειστά τα σχολεία. Η απώλεια μαθημάτων, παρά το γεγονός ότι αποσκοπεί στο να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων, λειτουργεί εν τέλει εις βάρος των ίδιων των μαθητών και ιδιαίτερα μάλιστα τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικά για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Είναι επιτακτικό καθήκον μας ως γονείς, να εντείνουμε την προσπάθειά μας, ώστε άμεσα να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. 

Τέλος, τα σχολεία δεν τα ανοίγουν οι εισαγγελείς και η αστυνομία, αλλά οι ίδιοι οι μαθητές μέσα από το διάλογο με παιδαγωγικό τρόπο.

Οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων

Ζηρογιαννόπουλος Γιώργος

Κανιώτη Νανά

Αναγνώστου Γιώργος

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment