PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Παχατουρίδη


Με τίτλο “Τι άλλο πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποδείξει ότι δεν έχει σχέση με την Αριστερά;” η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου σχολίασε τη στήριξη Παχατουρίδη από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τι άλλο πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποδείξει ότι δεν έχει σχέση με την Αριστερά;

Ήδη από το 2015 έδειξε τις προθέσεις του που αντί για να σκίσει τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, ψήφισε το 3ο μνημόνιο, εφάρμοσε όλη τη μνημονιακή πολιτική και χόρεψε στα νταούλια των αγορών.

Κρέμασε τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού, μετατρέποντας το περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σε ένα ναι της υποταγής απέναντι στα μεγάλα αφεντικά της ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου και των τραπεζών.

Σαν αντιπολίτευση ψήφισε πολλά νομοσχέδια της ΝΔ όπως το τερατούργημα Χατζηδάκη, ξεπουλήματα και ιδιωτικοποιήσεις δημοσίου πλούτου.

Σήμερα έρχεται να συμπληρώσει την ολοκληρωτική του ενσωμάτωση στο σύστημα με δύο νέες κινήσεις:

  • Με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Αντώναρου, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου τύπου της ΝΔ της εποχής της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
  • Με την απόφαση να μην κατεβάσει επικεφαλής στο Περιστέρι αλλά να στηρίξει το “ανεξάρτητο” δεξιό ψηφοδέλτιο Παχατουρίδη.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, αφού η προηγούμενη περιφερειακή αρχή στην Αττική, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Δούρου, έκανε πλάτες στον Παχατουρίδη στο πρωτοφανές σκάνδαλο με την πρώην 1η παιδική χαρά, όπου κατασπαταλήθηκαν πάνω από 750 χιλιάδες ευρώ δημόσιου χρήματος υπέρ ημετέρου «επιχειρηματία» συνεταίρου αντιδημάρχων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει τη στήριξη του στον δήμαρχο που επίσημα και ανεπίσημα εδώ και χρόνια στηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, η Χρυσή Αυγή. Το δήμαρχο που στα ψηφοδέλτια του βρέθηκε στο παρελθόν ο χρυσαυγίτης μετέπειτα βουλευτής Μπούκουρας και ακόμα και σήμερα βρίσκονται εκεί υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ. Κυρίως όμως για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Περιστερίου, ο Παχατουρίδης είναι ο δήμαρχος της χαβούζας μέσα στο Άλσος, των ιδιωτικοποιήσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των απευθείας αναθέσεων και των εξυπηρετήσεων στο κεφάλαιο και τους τοπικούς εκπροσώπους του στην πόλη.

Εκεί οδηγεί η λογική της διαχείρισης, της πολιτικής που δεν αμφισβητεί τον καπιταλισμό: στον πλήρη εκφυλισμό και την ενσωμάτωση. Οι μικροί και μεγάλοι αγώνες για την ανατροπή του, στην σχολή, τη γειτονιά, το σωματείο αλλά και στις εκλογές, μπορεί να βάλει τέλος σε μια κατρακύλα που δεν έχει πάτο. Με συλλογική διεκδίκηση και εργατικούς αγώνες χτίζουμε την πραγματική αντιπολίτευση.

Κόντρα στην εκλογική αναμονή του επόμενου «σωτήρα»! Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, όταν πλημμυρίζει τους δρόμους και συγκρούεται με το σύστημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment