PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου


Για τον θάνατο του εργαζόμενου της καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου:

ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Ο Κώστας Κατσιαδούρης, 52 ετών, εργάτης καθαριότητας, δεν πρόλαβε να πει σήμερα «καλό μήνα» στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του.

Άφησε χθες την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, στο απορριματοφόρο, στο μεροκάματο του τρόμου.

«Εργατικό ατύχημα» λέγεται στην επίσημη γλώσσα του καθωσπρεπισμού, την γλώσσα που μιλούν οι καλοζωϊσμένοι με τις γραβάτες που αποφασίζουν για την ζωή όλων μας.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ το λένε αυτοί που βγάζουν το ψωμί τους με τον ιδρώτα του προσώπου τους, τον πόνο των χεριών τους και την καθημερινή φθορά της υγείας τους.

ΓΙΑΤΙ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δουλεύουν με καύσωνα, με κρύο, με βροχή, με χιόνια εκτεθειμένοι τόσο στις καιρικές συνθήκες όσο και στους οδικούς κινδύνους που αυτές δημιουργούν

ΓΙΑΤΙ οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας γι αυτούς είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο τους αντιμετωπίζει διαχρονικά σαν ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που δεν χρειάζεται να «πολυασχολούμαστε μαζί τους»

ΓΙΑΤΙ τις συνθήκες υγιεινής τις θυμούνται οι από πάνω μόνο όταν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, και τότε οι εκάστοτε κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους αρχίζουν τα γνωστά «πάλι απεργούν οι σκουπιδιάρηδες, θα αρρωστήσει ο κόσμος».

Ο Κώστας δεν πρόλαβε να «αξιολογηθεί» από τον ΑΙΣΧΡΟ ΝΟΜΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Έναν νόμο που επέβαλε το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ για να απολύει κάθε δύο χρόνια το 15% των εργαζομένων στους ΟΤΑ και γενικότερα στο δημόσιο, και να παραδώσει όλες τις υπηρεσίες στους γνωστούς ημέτερους κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες» του μεγάλου ιδιωτικού τομέα.

Οι ανεπάγγελτοι καλοπληρωμένοι χαραμοφάηδες του πολιτικού συστήματος, με χαρακτηριστικό εκπρόσωπο τον πορφυρογέννητο γόνο Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουν το θράσος μέσα από τα πολυτελή γραφεία τους να θέλουν να … «αξιολογήσουν» ανθρώπους που ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ –κυριολεκτικά- κάθε μέρα για ένα κομμάτι ψωμί.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Η ΘΛΙΨΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΓΗ.

– Άμεσα ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από τον Δήμο για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα

– Υπενθυμίζουμε στον Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη πως λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές είχε δεσμευθεί ενώπιον της γενικής συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου πως ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΑΙΣΧΡΟ ΝΟΜΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ περί «αξιολόγησης».

Με την τραγική αυτή ευκαιρία, τον προειδοποιούμε να τηρήσει την δέσμευσή του.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment