PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ανακοίνωση συμφωνίας με Σαρλ Ιτάνζ


Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την συμφωνία της με τον Σαρλ Ιτάνζ. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας που αποκτήθηκε από την Liverpool FC ήρθε τη Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα και χθες το πρωί υποβλήθηκε σε πλήρη ιατρικό και ορθοπεδικό έλεγχο.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την συμφωνία της με τον Σαρλ Ιτάνζ. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας που αποκτήθηκε από την Liverpool FC ήρθε τη Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα και χθες το πρωί υποβλήθηκε σε πλήρη ιατρικό και ορθοπεδικό έλεγχο.

Σήμερα το μεσημέρι μαζί με τον εκπρόσωπό του Μιχάλη Καθοπούλη βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο, παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας Γιάννη Αγγελόπουλου. Είχε προηγηθεί δίαυλος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ατρόμητος τόσο με την πλευρά του παίκτη όσο και με την πλευρά της ομάδας στην οποία ανήκε, μέχρι να επιτευχθεί η τελική συμφωνία. Το συμβόλαιό του έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 και αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της ομάδας από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Ο Σαρλ Ιτάνζ, βρισκόταν τις τελευταίες μέρες στη Γαλλία με την Εθνική Καμερούν στην οποία θα κληθεί πάλι τον ερχόμενο Φεβρουάριο για τις επίσημες πλέον υποχρεώσεις της. Αύριο θα έχει την πρώτη γνωριμία με το προπονητή της ομάδας Γιώργο Δώνη, το τεχνικό επιτελείο καθώς και με τους νέους συμπαίκτες του.

Αύριο το βράδυ θα αναχωρήσει για την Αγγλία προκειμένου να τακτοποιήσει τα πράγματα του και την ερχόμενη Τρίτη 14 Δεκεμβρίου θα επιστρέψει στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση, οπότε και θα ξεκινήσει προπονήσεις.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο Σαρλ Ιτάνζ μίλησε στο atromitosfc.gr και δήλωσε τα εξής για τη μεταγραφή του στον Ατρόμητο: «Νιώθω υπέροχα που γυρίζω στην Ελλάδα. Έρχομαι στον Ατρόμητο γιατί η ομάδα αυτή έχει στόχους και αρέσει και σε εμένα να βάζω στόχους και να έχω ανταγωνισμό. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι το σωματείο έχει στόχους. Μίλησα με τον Πλεσί και μου είπε τα καλύτερα λόγια για την ομάδα. Μου είπε ότι παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και πως είναι μια ομάδα που δυσκόλεψε αφάνταστα τον Παναθηναϊκό για να την κερδίσει. Βέβαια γνωρίζω τον Ατρόμητο και από την περσινή παρουσία μου στην Ελλάδα όταν τον αντιμετώπισα με τη Καβάλα».

Και ο Σαρλ Ιτάνζ κατέληξε: «Πραγματικά τα όσα συνάντησα στον Ατρόμητο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα. Οι εγκαταστάσεις είναι άριστες, υπάρχει εξαιρετική οργάνωση και είμαι σίγουρος ότι έκανα εξαιρετική επιλογή. Έχω μάθει επίσης ότι ο Ατρόμητος έχει φιλόδοξο προπονητή και αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό πράγμα για μια ομάδα. Ήρθα σε ένα σωματείο που έχει όνειρα γιατί θα κάνει και τη δική μου καριέρα καλύτερη».

Ποιος είναι
Ο Σαρλ Ουμπέρ Ιτάνζ γεννήθηκε στο Μπομπινί της Γαλλίας στις 2 Νοεμβρίου 1982, αλλά έχει ρίζες στο Καμερούν. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Λανς το 2001, με την οποία έκανε 170 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και 21 στην Ευρώπη. Μετά από έξι χρόνια στη γαλλική ομάδα, παραχωρήθηκε με μεταγραφή στη Λίβερπουλ τον Αύγουστο του 2007 ως αντικαταστάτης του Πέπε Ρέινα.

Έκανε ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς με αντίπαλο τη Ρέντινγκ στο Λιγκ Καπ, όμως τον χειμώνα του 2009 εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι είχε απορρίψει πρόταση της Γαλατασαράι. Τον Αύγουστο του 2009 πήγε στην Καβάλα για μία σεζόν ως δανεικός κι επέστρεψε στη Λίβερπουλ τον προηγούμενο Ιούνιο.

Ο Ιτάνζ έχει φορέσει μία φορά τη φανέλα της εθνικής Ελπίδων της Γαλλίας και έγινε γνωστός στους συμπατριώτες του για τον «χορό» με τον οποίο προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή των αντιπάλων του στη διαδικασία των πέναλτι. Τον Οκτώβριο, αποφάσισε να κάνει χρήση της σχετικής διάταξης της ΦΙΦΑ και, πλέον, εκπροσωπεί την πατρίδα των γονιών του, αφού έχει δικαίωμα να φορέσει τη φανέλα της εθνικής Καμερούν.

• Ο Σαρλ Ιτάνζ θα βρίσκεται αύριο (13.30) στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου για να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου.

• H σημερινή προπόνηση της ομάδας πραγματοποιήθηκε στον Ασπρόπυργο. Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment