PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Περιστερίου για την εκπαίδευση προσφύγων


Θέση για την εκπαίδευση προσφυγόπουλων στα σχολεία του Περιστερίου παίρνει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου μας μέσω ανακοίνωσης.

Διαβάστε αναλυτικά:

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου, καταδικάζει κάθε είδους ρατσιστική και ξενοφοβική αντίληψη και συμπεριφορά κατά των μαθητών προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα μας .

Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή . Η φοίτηση όλων των μαθητών στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον της πολιτείας και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει .

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να βάζουν φραγμό σε ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που δηλητηριάζουν τα μυαλά και τις καρδιές των μαθητών μας και καλλιεργούν μίσος .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία του Δήμου μας. Καλεί εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές να υποδεχθούν τους μαθητές πρόσφυγες που κατάφεραν και γλίτωσαν από την φρίκη του πολέμου .

Καλούμε :

  • Να υλοποιηθούν τώρα με κρατική ευθύνη, όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για πλήρη ένταξη των προσφυγόπουλων στο Γενικό Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς .
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια, τα οποία μέσω του υπουργείου παιδείας θα κατευθυνθούν στην πρόσληψη προσωπικού, στη στήριξη των υποδομών και των σχολικών επιτροπών .
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας ( εμβόλια , εξετάσεις κ.τ.λ.) ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment