PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση Σωματειακής επιτροπής εργαζομένων Δήμου Περιστερίου για την αδιάλλακτη στάση του κ. Παχατουρίδη στις απολύσεις εργαζομένων


Σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη για τις απολύσεις εργαζόμενων κάνει μέσω ανακοίνωσης η Σωματειακή επιτροπή εργαζομένων Δήμου Περιστερίου Συνδικάτου ΟΤΑ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης δεν θα ησυχάσει αν δεν απολύσει 14 εργαζόμενες γυναίκες στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας

Φαίνεται πως ο Δήμαρχος Περιστερίου διαθέτει “παραγωγικά” το χρόνο του μηχανευόμενος κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο για να οδηγήσει στην ανεργία γυναίκες εργαζόμενες, ακόμα και έγκυες. Δίνει τα ρέστα του…

Συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο τη Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη, δια περιφοράς, για να μην μπορέσουν οι συναδέλφισσες και οι γονείς να τοποθετηθούν και να κοιτούν στα μάτια τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που θα τις απολύουν.

Στέλνει αρνητική απάντηση στο δίκαιο έτοιμα των εργαζομένων να συνεχίζουν να  εργάζονται, εφόσον δεν υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου, που ο ίδιος όρισε τη Παρασκευή.

Και όλα αυτά σε συνέχεια την συνεδρίασης φάντασμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου με το ίδιο θέμα, που δεν έγινε ποτέ, και των απολύσεων των συναδέλφων με τηλεφώνημα κατακαλόκαιρο.

Αν κάτι δείχνουν όλα αυτά, είναι ότι μπροστά στη υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής, σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης, οι Παχατουρίδηδες αυτής της ζωής, ξεχνάνε τις κοινωνικές ευαισθησίες, ξεχνάνε τα παχιά λόγια περί προστασίας της μητρότητας, ξεχνάνε ακόμα και τη “δημοκρατική νομιμότητα” τους, και εφαρμόζουν κατά γράμμα τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για εξοικονόμηση χρημάτων, για να χρηματοδοτήσουν τα κέρδη τους.

Όπως ο Δήμαρχος Περιστερίου δεν έχει χρήματα για τις εργαζόμενες γυναίκες, αλλά δίνει εκατομμύρια ευρώ σε μεγαλοεργολαβίες, έτσι και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει χρήματα για την πρόσληψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, άλλα δίνει δισεκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Για αυτό η κυβέρνηση στηρίζει το Δήμαρχο της δηλώνοντας αναρμόδια.

Έχουν κάνει τους λογαριασμούς τους όμως χωρίς την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και των γονέων που και την Παρασκευή θα διαδηλώσουν στο Δημαρχείο Περιστερίου, παρόλο που αυτοί, με θρασυδειλία, θα στέλνουν mail από τις παραλίες τους. Για δέστε κάτι παλικάρια που απολύουνε εγκύους…

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερο πείσμα. Όλοι στο δημαρχείο Περιστερίου την Παρασκευή 11 του Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι.

Δεν θα αφήσουμε τα κέρδη τους να καταστρέφουν τις ζωές μας!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment