PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση για το κοινωνικό ιατρείο Αλληλεγγύης (v)



Βραβευθηκαν οι δημιουργοί του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου για άτομα με αναπηρία.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας βραβεύθηκαν οι εμπνευστές και δημιουργοί του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα. Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην αίθουσα ψυχαγωγικών προγραμμάτων της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» τιμήθηκε ο εμπνευστής και δημιουργός του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου για άτομα με αναπηρία καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης. Επίσης, τιμήθηκαν η συντονίστρια ιατρός Πηγή Τάρλα και ένας από τους ιδρυτές του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου στην Ελλάδα του Μητροπολιτικού Ιατρείου του Ελληνικού ορθοπεδικός ιατρός Μανώλης Παπαδακάκης. Η βράβευση έγινε από τον πρόεδρο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» παραολυμπιονίκη Παναγιώτη Βακόνδιο, έναν σεμνό και οραματιστή άνθρωπο που η προσφορά του είναι τεράστια στην κοινωνική αναφορά για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στη σύντομη ομιλία του ο καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης μεταξύ άλλων είπε: «Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή που έχει χαθεί η αξιοπρέπεια και τα όνειρα ζωής. Στα άτομα με αναπηρία είμαστε δίπλα τους για να προσφέρουμε εθελοντικά την αγάπη και τη φροντίδα μας στην πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο στην Ελλάδα για αυτά τα άτομα από 27 εθελοντές ιατρούς, 4 φαρμακοποιούς και 5 ψυχολόγους. Να δώσουμε και πάλι τη χαρά και τον ενθουσιασμό στο βλέμμα τους, γιατί τους έχει αδικήσει, τους έχει ξεχάσει η ίδια η πολιτεία μας». Τέλος, ανέφερε ότι: «Θα δημιουργηθεί και το πρώτο Κοινωνικό Φροντιστήριο για άτομα με αναπηρία για να αφυπνιστούν όλοι και να γίνει το επόμενο τσουνάμι αλληλεγγύης».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η συντονίστρια ιατρός Πηγή Τάρλα και μεταξύ άλλων είπε: «Ο εθελοντισμός δεν απαιτεί σπουδές και εξειδίκευση. Η βοήθεια όλων μας είναι πολύτιμη για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια των καιρών μας ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Ολυμπιονίκες Υδατοσφαίρισης Δεληγιάννης Νίκος, Καραπατάκη Αγγελική, η Ολυμπιονίκης της Πάλης Ζυγούρη Βούλα και ο Περιστεριώτης Ολυμπιονίκης Πυγμαχίας Στεφανόπουλος Γιώργος, ο Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων της Επιτροπής αγώνων Μπάσκετ και Ολυμπιονικών Γιάννης Σταθόπουλος και ο εκπρόσωπος του ΕΚΑ Αλέκος Αραμπατζόγλου. Επίσης, παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου, τηλεοπτικά μέσα, δημοσιογράφοι από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ώστε όλοι μαζί να αναδείξουν τη σημασία και την προσφορά των εθελοντών γιατρών στα άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Τέλος, τα παιδιά μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα ερμήνευσαν τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά και ακολούθησε ζωντανό μουσικό πρόγραμμα.

Για το κοινωνικό ιατρείο Αλληλεγγύης

Πηγή Τάρλα MD, MSc Γιώργος Βαθιώτης, καθηγητής, MSc


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Με όμορφες δράσεις εορτάστηκε και φέτος στο Άλσος Περιστερίου η γιορτή της Μητέρας

Peristeri News

Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει την Μητέρα στο Άλσος

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Leave a Comment