PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων Περιστερίου


Για το 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ

ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου «νέου» σχολείου, λείπουν όλα όσα είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει στοιχειωδώς ένα σχολείο: εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, αίθουσες και σχολεία, αναλώσιμα και θέρμανση, σίτιση, οι συντηρήσεις και οι επισκευές έχουν μπει στο ψυγείο του Καλλικράτη που παρέδωσε στους Δήμους τα σχολικά κτήρια για «αξιοποίηση», εποπτικά μέσα και βιβλία, ασφαλή και επαρκή μεταφορά.

Με αφορμή την κρίση προωθούν τη λογική της αυτοσυντήρησης της σχολικής μονάδας, όπου αν ο Δήμος ή ο γονιός δεν μπορεί να το συντηρήσει ή να προσελκύσει χορηγούς, θα κλείνει ή θα υποβαθμίζεται. Οι συγχωνεύσεις σχολείων ξεκίνησαν από πέρυσι και τα κατηγοριοποιημένα σχολεία είναι προ των πυλών. Ο εκπαιδευτικός θα καλείται να ζήσει με 600Ε και θα γυρίζει από σχολείο σε σχολείο, για να συμπληρώσει ωράριο, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί ούτε το όνομα των μαθητών του. Οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπου αναμένονται και προπτυχιακά δίδακτρα, δείχνουν το δρόμο που θέλουν να μας οδηγήσουν.

Τούτο το “νέο σχολειό” που ήρθε μαζί με την κρίση είναι γνήσιο τέκνο των πολιτικών που εφαρμόστηκαν χρόνια τώρα, ώστε να προσαρμοστεί το σχολειό στις ανάγκες της αγοράς και να συνηγορήσει στην μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου .

Υπεύθυνη γι’ αυτήν την κατάσταση είναι η συγκυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Υλοποιεί την πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα με αποκλειστικό σκοπό να διασωθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτή η αντιδραστική πολιτική κλείνει σχολεία ενώ αυτά που λειτουργούν βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, συχνά χωρίς εκπαιδευτικούς, με βιβλία που καθυστερούν μήνες, χωρίς θέρμανση. Πρόκειται για πολιτική βαθιά ταξική που υποβαθμίζει ολοένα και περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση. Έχει στόχο η λαϊκή οικογένεια να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μορφώσει τα παιδιά της. Είναι η ίδια πολιτική που αφήνει χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, οδηγεί μαζικά στην φτώχεια και την ανεργία, κλείνει νοσοκομεία, ΙΚΑ και αφήνει χωρίς περίθαλψη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1 Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων.

Δωρεάν βιβλία, εκδρομές για όλα τα παιδιά. Δωρεάν θέρμανση πετρέλαιο, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο στα σχολεία.

2 Έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία για να καλυφθούν ανάγκες μαθητών άνεργων οικογενειών όπως αγορά τετραδίων και στυλό

3 Ένα δωρεάν γεύμα στο σχολείο για όλα τα παιδιά.

4 Όλα τα παιδιά με πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να εμβολιαστούν όλα τα βρέφη και τα νήπια με δημόσιες κινητές μονάδας υγείας, στα σχολεία.

5 Δωρεάν μεταφορές όλων των μαθητών προς και από το σχολείο.

6 Διεύρυνση της ενισχυτικής διδασκαλίας και των προγραμμάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (Π.Δ.Σ.)

7 Δωρεάν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες (π.χ. πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, παιδικοί σταθμοί) για τα παιδιά άνεργων οικογενειών

8 Να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών Όχι παραπάνω από 20 μαθητές ανά τμήμα. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια αυτά, η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Περιστερίου στηρίζει το δίκαιο αγώνα σας, θεωρώντας ότι είναι ο μόνος δρόμος για να επιλυθούν τα προβλήματα του σχολείου σας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ:

Αποκλειστικά Ενιαία – Δημόσια και Δωρεάν

Αναβαθμισμένη εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια που θα εξασφαλίζει σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά.

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της Ένωσης Γονέων

Κώστας Λεμπέσης

Ανθούλα Γιαννακοπούλου

Φλώρα Σιδερή – Κασελούρη

Μαρία Στρούπα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment