PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανακοινώσεις Κικίλια από το Περιστέρι – Επεκτείνονται τα Κέντρα Υγείας στην Ελλάδα (video)


Στο 1ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου πραγματοποίησε σήμερα ανακοινώσεις ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας παρουσία του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο κ. Κικίλιας επέλεξε την πόλη μας για να ανακοινώσει την επέκταση λειτουργίας των Κέντρων Υγείας στη χώρα που θα απασχολούνται με τον κορωνοϊό.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στη δημόσια υγεία και στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και οικονομική δυσκολία. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας για την περίθαλψή τους και η επικέντρωση της Κυβέρνησης θα πάει αποκλειστικά εκεί.

Πριν τις δηλώσεις του ο Υπουργός ξεναγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου από τον υπεύθυνο ιατρό της μονάδας και είδε από κοντά τη λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κέντρο υγείας της πόλης μας λειτουργούν τόσο τακτικά ιατρεία όσο και μονάδα COVID-19 με ξεχωριστή είσοδο και απόλυτη ασφάλεια.

Κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, ο υπουργός συνοδευόταν από τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ροϊλό, παραβρέθηκαν επίσης τόσο ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης όσο και ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Γιώργος Μπεκιάρης. Κατά τις δηλώσεις του ο κ. Παχατουρίδης τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των κέντρων υγείας με προσωπικό και όπως φάνηκε ο κ. Κικίλιας συμφώνησε με τον Δήμαρχο Περιστερίου.

Β. Κικίλιας: Επεκτείνουμε περαιτέρω τη λειτουργία των κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία μας και τα κέντρα υγείας είναι φτιαγμένα κυρίως για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν, για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν, για τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Αυτούς πρέπει να στηρίξουμε πρώτα από όλους και μετά, βεβαίως, όλους τους άλλους. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα ότι επεκτείνουμε περαιτέρω τη λειτουργία των κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid. Αυτό είναι σημαντικό γιατί καταλαβαίνετε ότι θα στηρίξει και θα δώσει ανάσες και στα νοσοκομεία μας, κυρίως τα νοσοκομεία αναφοράς, που έχουν πάρει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας μέχρι τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό», ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο κ. Κικίλιας.

«Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό για τη μάχη απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Ιδιαίτερα στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, όπου ο διοικητής, Χρήστος Ροϊλός φρόντισε και τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στα νησιά μας, ανταποκρίθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Και, φυσικά, ευχαριστώ τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, που μας φιλοξενεί σήμερα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Μ. Θεμιστοκλέους: Kαλούμε τους πολίτες να προσέρχονται κατόπιν ραντεβού

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος ενημέρωσε ότι τα 103 κέντρα υγείας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία από την ερχόμενη Δευτέρα -ήδη κάποια έχουν ξεκινήσει- και άλλα 58 κέντρα υγείας θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου. «Θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Θα σας δοθεί αναλυτικός πίνακας», σημείωσε.

«Για να το πετύχουμε αυτό εξασφαλίσαμε κάποιες προϋποθέσεις: Να έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό, να έχουμε μέσα ατομικής προστασίας για όλο το προσωπικό και, κυρίως, να κάνουμε τις χωροταξικές αλλαγές, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι επιστήμονές μας. Αυτό ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι. Η διαδικασία αυτή είναι δυναμική και θα προστίθενται συνεχώς καινούργια κέντρα υγείας, έτσι ώστε να φτάσουμε στην πλειοψηφία τους και σχεδόν όλα όσα μπορούν να μπουν, αν πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές στη μάχη κατά του κορωνοϊού», τόνισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Ειδικά για την Αττική, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν 14 κέντρα υγείας, 8 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και 6 στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Εδώ καλούμε τους πολίτες να προσέρχονται κατόπιν ραντεβού. Όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από κορωνοϊό, θα πρέπει να απευθύνονται στα κέντρα υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού. Είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ραντεβού, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid, είτε με τους 5ψήφιους αριθμούς όπως ισχύει μέχρι σήμερα είτε επικοινωνώντας απευθείας με το κέντρο υγείας», συμπλήρωσε.

«Αυτήν τη στιγμή, ο ημερήσιος μέσος όρος τεστ που γίνεται στα νοσοκομεία της Αττικής είναι περίπου 1.000. Εμείς αυξάνουμε τη δυναμικότητα κατά 500, μπορεί κάποιος να αναλογιστεί τη βοήθεια που θα δώσουμε στα νοσοκομεία και ειδικά στα νοσοκομεία αναφοράς. Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερα κέντρα υγείας και δομές της ΠΦΥ -γιατί είναι και τα περιφερειακά ιατρεία που μπαίνουν στη μάχη -θα προστίθενται σε αυτό. Θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω πολύ το προσωπικό, τους γιατρούς, νοσηλευτές, τους επαγγελματίες υγείας των κέντρων υγείας που συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν τη μάχη», κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Related posts

Η Μ. Συρεγγέλα διαδίδει το μήνυμα ότι οι εθελοντές δότες μυελού των οστών χαρίζουν ζωή

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Στόχος να επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Θα δούμε περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

Peristeri News

Leave a Comment