PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακοινώνονται οι βάσεις 2011-Δείτε τα εδώ


Τα αποτελέσματα εισαγωγής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 8 το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Τα αποτελέσματα εισαγωγής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 8 το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα, από το πρωί, και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου:

results.minedu.gov.gr

πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων, επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο.

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις και τα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα σχολεία.

Όλα δείχνουν πως θα υπάρξει γενική πτώση των βάσεων που μπορεί να φτάνει από 500 μέχρι και 1.500 μόρια, με μεγαλύτερη πτώση στα περιφερειακά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς δεν θα γλυτώσουν από την πτώση ούτε τα περιζήτητα υψηλόβαθμα τμήματα, ιδιαίτερα αυτά που η βάση τους είναι πάνω 18.000 μόρια. Η πτώση στις ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές αναμένεται μεταξύ 100 και κατά μέσον όρο 400 μόρια.

Μεγάλη αναμένεται η πτώση και στα παιδαγωγικά τμήματα, όπως και στις οικονομικές σχολές που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 1500 μόρια. 35 με 40 τμήματα κυρίως στα ΤΕΙ και σε ορισμένες ξενόγλωσσες φιλολογίες, αναμένεται να δεχθούν υποψήφιους με βαθμολογίες κάτω από τη βάση.

Φέτος ανακοινώνονται διαφορετικές βάσεις για τις ειδικές κατηγορίες, όπως είναι τα παιδιά τρίτεκνων, πολύτεκνων οικογενειών. Σ’ αυτές μπορεί να υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις, αφού δεν αποκλείεται να εισαχθούν υποψήφιοι με πολύ χαμηλή βαθμολογία σε υψηλόβαθμες σχολές ακόμη και του Πολυτεχνείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Leave a Comment