PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Ανακαινίστε το παιδικό δωμάτιο


Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι πιο κοντά από πότε και πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακαινίσετε το παιδικό δωμάτιο. Έντονα χρώματα, μοντέρνα έπιπλα, αποθηκευτικοί χώροι και φυσικά χώρο για να παίζει το παιδί σας, είναι τα μόνα λίγα που χρειάζεται το παιδικό δωμάτιο.

Σίγουρα, η ανακαίνιση του παιδικού δωματίου μπορεί να κοστίσει λιγότερο από όσο φαντάζεστε, αρκεί να κάνετε μία καλή έρευνα αγοράς. Πριν όμως ξεκινήσετε την ανακαίνιση και τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου, μπορείτε να συζητήσετε με το παιδί σας πως φαντάζεται το νέο του δωμάτιο του ή αν θα ήθελε να έχει κάποια θεματική πχ ζώα της ζούγκλας ή τον αγαπημένο του super ήρωα. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να επιλέξετε μαζί με παιδί σας τα έπιπλα, το χαλί ή κάποια διακοσμητικά που σίγουρα θα τον κάνουν να νιώσει υπέροχα.

Παρακάτω θα βρείτε τα βασικότερα για την ανακαίνιση του παιδικού δωματίου:

Έπιπλα

Από κανένα παιδικό δωμάτιο δεν πρέπει να λείπουν κρεβάτι, ντουλάπα, έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/ και αποθηκευτικοί χώροι – εννοείται για τα παιχνίδια -. Στο εμπόριο θα βρείτε κρεβάτια, τα οποία έχουν στο προσκέφαλο σχήμα ζώου όπως κροκόδειλου ή ακόμα και κάποιου super ήρωα. Σίγουρα κάτι τέτοιο θα ξετρελάνει το παιδί σας σαν ιδέα  και θα το βοηθήσει να περνάει περισσότερο χρόνο στο δωμάτιό του! Αν ωστόσο δεν βρείτε αυτό που ακριβώς θέλετε, μπορείτε να κάνετε μία custom κατασκευή κρεβατιού. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε αφενός για το γραφείο https://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/apothikeusi/vivliothikes/  και αφετέρου για τη βιβλιοθήκη.

Tip : Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα για το ξύλο ώστε το παιδικό δωμάτιο να είναι πιο φωτεινό!

Χρώματα στον τοίχο

Προτού τα επιλέξετε, μπορείτε να συζητήσετε με το παιδί σας ποια είναι τα αγαπημένα του χρώματα. Σε περίπτωση που τα αγαπημένα του χρώματα είναι αρκετά έντονα όπως κόκκινο ή πράσινο, προτείνουμε να επιλέξετε αποχρώσεις αυτόν. Αν ωστόσο ο χώρος είναι μικρός, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε παστέλ χρώματα καθώς με έντονα χρώματα στους τοίχους, το δωμάτιο θα δείχνει ακόμα μικρότερο.

Κουρτίνες & Χαλιά

Οι κουρτίνες πέρα από το ότι διακοσμούν τον χώρο και στολίζουν τα παράθυρα, εμποδίζουν και το υπερβολικό φως να μπαίνει στο δωμάτιο. Μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες απλές ή σκιάσεως για το παιδικό δωμάτιο σε ανοιχτά χρώματα. Τα σκούρα χρώματα αφενός θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται μικρότερο σας και αφετέρου δεν θα είναι τόσο φωτεινός. Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα ώστε να ταιριάζουν τόσο με τα έπιπλα και με τα διακοσμητικά του δωματίου. Όσον αφορά το χαλί, επιλέξτε το μαζί με το παιδί σας για να έχει τα αγαπημένα του χρώματα αλλά και σχέδια καθώς πάνω σε αυτό θα παίζει και θα δημιουργεί.

Μην ξεχνάτε πως το παιδικό δωμάτιο δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από αγάπη!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment