PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανακάμπτει η δημοτικότητα της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ


Ανάκαμψη παρουσιάζει η δημοτικότητα της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, γεγονός που συνάδει με τη βελτίωση των προοπτικών όσον αφορά στην πολιτική της επιβίωση και σηματοδοτεί μια αντιστροφή της σχεδόν διαρκούς πτώσης της δημοφιλίας της όλο τον χρόνο.

Ο αριθμός των Βραζιλιάνων που θεωρούν ότι η κυβέρνηση υπό τη Ρούσεφ είναι «κακή» ή «πολύ κακή» μειώθηκε στο 65% από 71% τον Αύγουστο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Datafolha, η οποία διενεργήθηκε από την 16η ως τη 17η Δεκεμβρίου και δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Folha de São Paulo.

Η Ρούσεφ βρίσκεται αντιμέτωπη με όλο και πιο έντονες πιέσεις, καθώς η βραζιλιάνικη οικονομία διέρχεται τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 25 ετών, ενώ το σκάνδαλο στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petroleo Brasileiro SA, της οποίας η σημερινή πρόεδρος ήταν άλλοτε διευθύνουσα σύμβουλος, συνεχίζεται κι έχει οδηγήσει σε συλλήψεις πολλών προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου της Βραζιλίας.

Την ώρα που η πρόεδρος της Βραζιλίας δίνει μάχη εναντίον των προσπαθειών της αντιπολίτευσης να κινηθεί διαδικασία αποπομπής της από τον θώκο, το ποσοστό των πολιτών που θέλουν να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί μειώθηκε. Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτών που θα ήθελαν να παραιτηθεί μειώθηκε στο 56%, από 62% τον Νοέμβριο, ενώ ένα 60% είπε ότι θα ήθελε να δει την πρόεδρο να αποπέμπεται από 65% τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment