PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αναίρεσε την προ δεκαημέρου κατάθεση ο Σίκατσεκ


Ανακάλεσε την κατάθεσή του ενώπιον του κλιμακίου της εξεταστικής επιτροπής, ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens Ράινχαρντ Σίκατσεκ.

Αιφνιδιαστικά αναίρεσε ο πρώην διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της Siemens, Ράινχαρντ Σίκατσεκ, την προ δεκαημέρου κατάθεσή του ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών, μελών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά το ομώνυμο σκάνδαλο, στην Εισαγγελία του Μονάχου και με συμπληρωματική χθεσινή του δήλωση επιχείρησε να «αθωώσει» τη μητρική εταιρεία από τη γνώση της πολιτικής των δωροδοκιών.

Όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Σήφη Βαλυράκη, κατά την δεύτερη επίσκεψη του κλιμακίου των βουλευτών στο Μόναχο προχθές τους γνωστοποιήθηκε από την εισαγγελέα κ. Μπόιμλερ ότι με γραπτή του δήλωση ο Σίκατσεκ, τέσσερις ημέρες μετά την κατάθεσή του, σημείωσε ότι παρερμηνεύτηκαν τα όσα κατέθεσε και ότι ο ίδιος ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είχε γνώση των δωροδοκιών η εταιρεία.

Την Παρασκευή το πρωί πάντως η εξεταστική θα βρεθεί και πάλι στο Μόναχο για να εξετάσει τον τελευταίο μάρτυρα, τον συνδιαχειριστή των «μαύρων ταμείων» Μίχαελ Κουτσενόϊτερ, ενώ θα συνέλθει εκ νέου στις 15 του μηνός Δευτέρα, για να αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment