PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αναγκαία μια νέα κοινότητα ασφάλειας


Η πρώτη, ύστερα από 11 χρόνια Σύνοδος Κορυφής του ΟΑΣΕ.

Η πρώτη, ύστερα από 11 χρόνια Σύνοδος Κορυφής του ΟΑΣΕ, αποτελεί ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας στην υπόθεση της περιφερειακής ασφάλειας και ταυτόχρονα είναι μια πρόκληση, καθώς είμαστε σε μια άλλη εποχή, όπου το οργανωμένο έγκλημα, το εμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων, η τρομοκρατία, οι πρόσφυγες λόγω της κλιματικής αλλαγής, η πρόσβαση στο πόσιμο νερό, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελούν μορφές της πολιτικής ασφάλειας του 21ου αιώνα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για “αναζωπύρωση του εθνικισμού”, που απέδωσε, εν μέρει, στις ανισορροπίες του παγκόσμιου συστήματος, καθώς και στην «παγκοσμιοποιημένη οικονομία που καθορίζεται από ιδιοτελή συμφέροντα στις αγορές, παρά από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία».

Επίσης, αναφέρθηκε και στις διεθνείς οικονομικές αγορές, κάνοντας λόγο για αύξηση της ανισότητας μεταξύ εθνών.

Συνάντηση Παπανδρέου – Μεντβέντεφ

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει, εντός του 2011, στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ελληνική οικονομία, με τον Ρώσο πρόεδρο να εκφράζεται με θετικά λόγια για την πορεία της.

Επίσης, τονίστηκε και η διάθεση περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών στα οικονομικά, ενεργειακά, αμυντικά ζητήματα καθώς και σε εκείνα των διμερών σχέσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment