PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Αναγκαία η κοινή ενεργειακή πολιτική»



Στην ανάγκη να υπάρξει κοινή ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης και ακολούθως να τεθεί υπό ευρωπαϊκή ομπρέλα η αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην Ελλάδα εστίασε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στην ανάγκη να υπάρξει κοινή ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης και ακολούθως να τεθεί υπό ευρωπαϊκή ομπρέλα η αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην Ελλάδα εστίασε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι.

Ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη πορεία της ελληνικής οικονομίας, μίλησε για «πρόοδο-ρεκόρ», αλλά και για το «τίμημα-ρεκόρ» που πλήρωσε η χώρα, από κοινωνικής άποψης: Η χώρα διανύει το έκτο έτος ύφεσης, η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 27% και πάνω από το 60% στους νέους και εν μέσω αυτών, εισρέουν παρανόμως, μετανάστες.

Τόνισε, όμως, ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει ιδεολογική κρίση, αλλά κρίση ανεργίας». Πρόσθεσε ότι έχουμε ένα νεοναζιστικό κόμμα που φθάνει δημοσκοπικά στο 12%, ωστόσο οι άνθρωποι που το ψήφισαν δεν το έκαναν από ιδεολογία, ψήφισαν ενάντια στην κρίση. «Ο εξτρεμισμός», είπε, «θα αντιμετωπισθεί με την καταπολέμηση της ανεργίας και τον περιορισμό των λαθρομεταναστών».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων ηγετών να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες, σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις, στα δημοσιονομικά και στην τραπεζική ένωση, προβάλλοντας και το θέμα της ανταγωνιστικότητας ως στοιχείο που πρέπει να προστεθεί στη «λίστα», με έμφαση στην κοινή ενεργειακή στρατηγική.

Πρόσκληση στον Φινλανδό πρωθυπουργό

Πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα απηύθυνε ο κ. Σαμαράς στον ομόλογό του της Φινλανδίας, κ. Γιούρκι Κατάινεν.

Ο κ. Κατάινεν αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα επισκεφθεί την Ελλάδα μαζί με ομάδα επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί σύντομα δια της διπλωματικής οδού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment