PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αν. Θεοδωράκος: «Κανένα Περιστεριωτάκι χωρίς θέρμανση στο σχολείο του»


Από την πρώτη επαφή με τον Τάσο Θεοδωράκο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Περιστερίου, έχει κανείς την αίσθηση ότι είναι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες αλλά και με πολλές καινοτόμες ιδέες που μπορούν να οδηγήσουν σε ουσιαστικές λύσεις μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Peristerinews.gr μας μίλησε για δύο καινοτόμες κοινωνικές δράσεις, την καθημερινότητα στα σχολεία του Περιστερίου και για τη σχέση του με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο Αντιδήμαρχος έπειτα από ερώτησή μας για το ποιες είναι οι καινοτόμες κοινωνικές ενέργειες που κάνει ο Δήμος Περιστερίου, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε δύο δράσεις.

Η πρώτη δράση με τίτλο «Σε έχω έννοια» αποτελεί μια πρωτοποριακή κοινωνική ενέργεια του Δήμου Περιστερίου προς όφελος των οικονομικά αδύναμων φοιτητών από το Περιστέρι που σπουδάζουν εκτός Αθηνών. Κάθε μήνα, ένα κουτί με είδη πρώτης ανάγκης φθάνει στον προορισμό του δίνοντας τη δυνατότητα και σε αυτά τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους με μια σημαντική βοήθεια.

Η δεύτερη δράση δεν είναι άλλη από αυτή με τίτλο «Από την πρώτη μέρα δίπλα τους». Μια δράση που υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια δίνοντας βοήθεια σε άπορες και μονογονεϊκές οικογένειες παρέχοντάς τους τα απαραίτητα για το νεογέννητο μωρό τους.

Δύο δράσεις που αναμφισβήτητα αγγίζουν το κοινωνικό σύνολο της πόλης και ενισχύουν τις υπόλοιπες κοινωνικές ενέργειες που πραγματοποιούνται.

Ερωτώντας τον κ. Θεοδωράκο αν νιώθει περήφανος για τις παραπάνω δράσεις απλά μας είπε: «Δεν νιώθω υπερήφανος, η κοινωνική πολιτική στις μέρες μας είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας, γιατι τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Όλοι όσοι προσπαθούμε για την υλοποίηση των ανωτέρω προγραμμάτων το κάνουμε με ιδιαίτερη αγάπη και το θεωρούμε υποχρέωση μας  να απαλύνουμε τον πόνο των συμπολιτών».

apo_thn_prwth_mera_dipla_tous_peristeri

Αλλάζοντας θέμα συζητήσαμε με τον Αντιδήμαρχο για τη σημερινή κατάσταση στα σχολεία του Περιστερίου. Ο κ. Θεοδωράκος αναφέρθηκε στις εργασίες που γίνονται τα τελευταία χρόνια ώστε όλα τα σχολεία της πόλης μας, να αποκτήσουν την εικόνα που τους αναλογεί.

Χαρακτηριστικά μας είπε: «Τα σχολεία είναι οι χώροι όπου τα παιδιά μας περνούν ένα μεγάλο μέρος στη διάρκεια της ημέρας τους. Πρέπει λοιπόν αν και οι εποχές είναι πολύ δύσκολες οικονομικά, να δημιουργούμε σχολεία φωτεινά, ευχάριστα και ασφαλή για τα παιδιά μας».

Αναφορικά με το κατά πόσο έχουν καλυφθεί τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων ενόψει του χειμώνα ο κ. Θεοδωράκος μας είπε: «Κανένα Περιστεριωτάκι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα θέρμανσης στο σχολείο του».

theodorakos_dsakales

Τέλος μας μίλησε και για την σχέση του με τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική.

«Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας, προσπαθούμε να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό, προκειμένου να υλοποιούμε σωστά το όραμα του Δημάρχου μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment