PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άμορφη μάζα το Canadair που έπεσε στην Κάρυστο – Νεκροί οι δύο πιλότοι



Από ώρα σε ώρα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για το τραγικό γεγονός με το θάνατο των δύο πιλότων Canadair που συνετρίβη σε κατάσβεση πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

Οι ελπίδες που υπήρχαν για ένα θαύμα δεν ήλθαν με τις πληροφορίες που προκύπτουν από το σημείο να κάνουν λόγο για ακαριαίο θάνατο των πιλότων με την πτώση στην πλαγιά.

Από την πρόσκρουση του αεροπλάνου η έκρηξη που επήλθε εξάλειψε τις μηδαμινές ελπίδες που υπήρχαν για τους δύο άτυχους άνδρες κάτι που προκύπτει και από την εικόνα στο σημείο της πρόσκρουσης με το αεροπλάνο να είναι σαν μια άμορφη μάζα.

Είχε προηγηθεί η ρίψη νερού σε σημείο της πυρκαγιάς με το Canadair να πετά σε χαμηλό ύψος για να προσεγγίσει το σημείο, με αποτέλεσμα ο πλωτήρας του αεροπλάνου να βρίσκει σε δέντρο με τον πιλότο να χάνει τον έλεγχο και να μην μπορεί να επαναφέρει το αεροπλάνο σε ανοδική πορεία.

Όπως καταγράφηκε και από την κάμερα το αεροπλάνο CL215 μετά από ρίψη νερού σε σημείο πυρκαγιάς, αντιμετώπισε απώλεια στήριξης μετά από βλάβη στο φτερό και κατέπεσε.

Στην περιοχή επιχείρησαν άντρες της Πυροσβεστικής ενώ έσπευσαν στο σημείο 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι δύο άτυχοι πιλότοι υπηρετούσαν στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Η τραγική ιστορία επαναλήφθηκε στην Εύβοια

Πίσω στο 2007 και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου. Τότε και πάλι ένα Canadair επιχειρούσε κοντά στον οικισμό Δήλεσο στην προσπάθεια να προχωρήσει σε κατάσβεση μίας πολύ μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στα Στύρα Ευβοίας.

Στο συγκεκριμένο Canadair βρίσκονταν δύο πιλότοι που ανήκαν στη Μοίρα 383 της Πυροσβεστικής Υπηρεσία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ξαφνικά, το αεροσκάφος τύπου CL-415 κατέπεσε στην περιοχή στις 15:46.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βρίσκουμε σε ρεπορτάζ της εποχής, το Canadair πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση προκειμένου να κάνει ρίψη νερού. Στη συνέχεια, ο πιλότος προσπάθησε να δώσει ύψος αλλά δυστυχώς το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε ορεινό όγκο με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Στο σημείο της πτώσης έσπευσαν άμεσα δυνάμεις των ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής κάνοντας έρευνα και διάσωση. Δυστυχώς, λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε η πραγματική έκταση της τραγωδίας.

Οι δύο πιλότοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχασαν η ζωή τους. Ήταν ο σμηναγός Δ. Στοϊλίδης, 34 ετών και πατέρας δύο αγοριών και ο υποσμηναγός Ι. Χατζούδης, 27 ετών και αφιέρωσαν τη ζωή της στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Οδηγός διέλυσε 40 αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο της Κυψέλης (vid)

Peristeri News

Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment