PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αμερικανορωσικές συνομιλίες για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία


Αμερικανορωσικές συνομιλίες θα διεξαχθούν εντός της ημέρας με επίκεντρο τις παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία, δύο 24ωρα πριν από την επανάληψη στην Ελβετία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της συριακής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης της Δαμασκού, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Οι ομάδες των παρατηρητών μας θα συναντηθούν σήμερα με αυτές της Ρωσίας στη Γενεύη και στο Αμάν γι’ αυτές τις παραβιάσεις της εκεχειρίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι από στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τον Κέρι, η βία στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα μειώθηκε κατά 80% έως 90%.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε ότι θα τηλεφωνήσει σήμερα στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν για το θέμα των παραβιάσεων. Πάντως εκτίμησε ότι τέτοιες παραβιάσεις δεν θα πρέπει αποτελούν εμπόδιο για τη διεξαγωγή των ειρηνευτικών συνομιλιών.

«Ωστόσο έχουμε καταστήσει σαφές ότι το καθεστώς Ασαντ δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αυτή τη διαδικασία για να εκμεταλλεύεται την εκεχειρία, όταν άλλοι προσπαθούν με καλή πίστη να την τηρούν. Η υπομονή έχει όρια ως προς αυτό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment