PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αμερικανικά βομβαρδιστικά σε βάση του Κατάρ


Στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 απέστειλε σε αεροπορική βάση στο Κατάρ η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για να ενταχθούν στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία.

Πρόκειται για την πρώτη φορά, μετά το τέλος του Πόλεμου του Κόλπου το 1991, που βομβαρδιστικά B-52 θα έχουν βάση στη Μέση Ανατολή.

«Τα B-52 αποδεικνύουν τη συνεχιζόμενη αποφασιστικότητα μας να ασκήσουμε μόνιμη πίεση στο Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) και να υπερασπιστούμε την περιοχή σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο προκύψει στο μέλλον» δήλωσε ο υποπτέραρχος Τσαρλς Μπράουν, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η Κεντρική Διοίκηση της αμερικανικής ΠΑ ανέφερε πως οι τελευταίες φορές που τα B-52 συμμετείχαν σε επιχειρήσεις στην περιοχή ήταν το Μάιο του 2006, κατά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Ιορδανία τον Μάιο του 2015.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής ΠΑ, αντισμήναρχος Κρίστοφερ Καρνς τόνισε πως δεν μπορούσε να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των βομβαρδιστικών που θα παραταχθούν στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ για «επιχειρησιακούς λόγους ασφαλείας».

Ο Μπράουν δήλωσε πως τα βομβαρδιστικά θα είναι σε θέση να εκτελούν ένα ευρύ φάσμα αποστολών, όπως στρατηγικές επιθέσεις, στενή αεροπορική υποστήριξη και να συμμετέχουν σε θαλάσσιες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment