PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αλβανία: Νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών 35χρονος ομογενής


Νεκρός έπεσε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία, ένας 35χρονος ομογενής.

Σύμφωνα με την Αλβανική Αστυνομία «ο Κωνσταντίνος Κατσίφας άνοιξε πυρ κατά των ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA) και κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών σκοτώθηκε.

Όπως τονίζεται ο 35χρονος ομογενής στις 10:00 το πρωί της Κυριακής πυροβόλησε στον αέρα στο χωριό Βουλιαράτι, κατά τη διάρκεια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Αμεσα, στο σημείο των πυροβολισμών έσπευσαν οι αλβανικές δυνάμεις ασφαλείας, με τον 35χρονο -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- να βάλλει κατά των αστυνομικών.

Στη συνέχεια, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικούς και ακολούθησε καταδίωξη για τον εντοπισμό του 35χρονου, ο οποίος διέφυγε από το σημείο.

Μετά τον εντοπισμό του ομογενή, σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, αυτός συνέχισε να πυροβολεί κατά των ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι ανταπέδωσαν με πυροβολισμούς, κατά τη διάρκεια των οποίων ο 35χρονος έχασε τη ζώη του.

Σκληρή δήλωση ΥΠΕΞ

Σε μια πρώτη αντίδραση, η Αθήνα ζήτησε σε αυστηρό ύφος την «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών», κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Το ΥΠΕΞ μάλιστα, εκφράζοντας τη βαθειά λύπη του για το θάνατο του ομογενή, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτι Αλβανίας, όπου έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του».

» Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός. Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

» Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής. Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Απάντηση Τιράνων

Παίρνοντας τη σκυτάλη ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, εξέφρασε την επίσημη θέση της αλβανικής κυβέρνησης.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Ράμα παρέχει τη στήριξή του στις αλβανικές αστυνομικές αρχές στο περιστατικό κατά το οποίο έπεσε νεκρός ο 35χρονος, τον οποίο χαρακτηρίζει «εξτρεμιστή» που έθεσε σε κίνδυνο τους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, ο αλβανός πρωθυπουργός αναφέρει: «Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής κάποιου που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε κι οι δύο χώρες τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του υπουργείου Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας το οποίο εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό αλλά και για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του θέματος από τη χώρα μας.

«Οι περιστάσεις έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας. Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο στις δυνάμεις ασφαλείας μας, αλλά μιλά για απαράδεκτη απώλεια της ζωής. Διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Αλβανία είναι ένα ασφαλές και ήσυχο μέρος για όλους τους πολίτες της, χωρίς διάκριση συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της ελληνικής ιθαγένειας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Leave a Comment