• Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Άλλοι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Peristeri News
Οκτώβριος14/ 2021

Δύο ακόμη υποψηφιότητες έρχονται να προστεθούν στην λίστα για τον επόμενο Πρόεδρο στο Κίνημα Αλλαγής. Βασίλης Κεγκέρογλου και Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους υπό τα νέα δεδομένα που προέκυψαν εξ αιτίας της αιφνίδιας ασθένειας της Φώφης Γεννηματά.

Στην κούρσα παίρνουν επίσης μέρος και οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Οι δύο νέοι υποψήφιοι αιτούνται να τους δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας, για να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες -5000- υπογραφές που απαιτούνται. Η σχετική προθεσμία κανονικά έληγε αύριο.

Μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε η είδηση για το πρόβλημα υγείας της Φώφης Γεννηματά, στο Κίνημα Αλλαγής καλούνται να προχωρήσουν κανονικά στον σχεδιασμό για τις εσωκομματικές κάλπες. Ο πρώτος γύρος θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου και σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει στις 12 του μήνα.

Οι επιστολές

Στην σχετική επιστολή τους που έστειλαν οι δύο υποψήφιοι στον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ , Μανώλη Χριστοδουλάκη και την αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Π. Γερουλάνος: «Η μη συμμετοχή της προέδρου Φώφης Γεννηματά σε αυτήν τη διαδικασία περιορίζει την αντιπροσώπευσή μας στην κοινωνία και είναι σημαντικός και ορατός ο κίνδυνος να στερηθεί η διαδικασία τη συμμετοχή πολιτών οι οποίοι συναποτελούν ένα πολιτικό δυναμικό που έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ».

Βασίλης Κεγκέρογλου: «Σας καταθέτω το ενδιαφέρον μου να υποβάλλω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη Πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής και παρακαλώ να μου χορηγήσετε το μητρώο μελών του Κινήματος». Παράλληλα σημειώνει πως «λόγω της αλλαγής των δεδομένων, παρακαλώ για τη χορήγηση της απαραίτητης προθεσμίας – τουλάχιστον μιας εβδομάδας, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 22/10/2021- προκειμένου να την υποβάλλω μαζί με τις απαραίτητες υπογραφές».