PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», με αφορμή το γεγονός ότι από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πάνω από 60 εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων (συμβασιούχες) σε θα έχουν καμιά εξασφάλιση για τη συνέχιση της εργασίας τους, ζητά να μην περάσει η εφεδρεία & η απλήρωτη δουλοκτητική εργασία.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» καταγγέλλει την επιχείρηση «εργασιακή εφεδρεία» που προωθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στις μόνιμες (ιδιωτικού δικαίου – αορίστου χρόνου) καθαρίστριες των σχολείων. Ο εκβιασμός για εθελούσια δήλωση της προϋπηρεσίας τους για να βγουν σε εφεδρεία γίνεται διότι, λέει, αν δεν το κάνουν η προϋπηρεσία, δε θα υπολογιστεί μελλοντικά στη σύνταξη!!! Με τις επιλογές της αυτές, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προσδοκά να υποτάξει τις εργαζόμενες στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου. Είναι υπόθεση όλων μας το να μην υπακούσει κανένας, να μην παραδοθεί κανένας, το να εμποδιστεί η εφεδρεία. Η εφαρμογή της στις καθαρίστριες θα είναι γενική δοκιμή για όλους τους υπόλοιπους. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου, τους γονείς και τους μαθητές να βρεθούν στο πλευρό των καθαριστών και των καθαριστριών που δεν θα κάνουν καμία δήλωση η οποία θα αξιοποιηθεί για να βγουν στην εφεδρεία.

Εκτιμάμε ότι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης δένεται άμεσα με την προσπάθεια διεύρυνσης και βαθέματος των δουλοκτητικών όρων εργασίας μέσα στο σχολείο. Γι’ αυτό σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται η ένταση της αλληλεγγύης στις διεκδικήσεις των συμβασιούχων καθαριστριών.

Στηρίζουμε τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα τους για:

1. Μόνιμη και σταθερή εργασία.­

2. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων καθαριστών & καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

3. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και σταθερή ανά μήνα καταβολή της μισθοδοσίας.

4. Τροποποίηση των συμβάσεων για κάλυψη στην εργασία όλο το έτος, σταθερή εργασία και πλήρεις αποδοχές.

5. Όχι στις δουλοκτητικές συμβάσεις εργασίας, δικαίωμα στο πρόβλημα ασθενείας του εργαζόμενου. Δεν νομιμοποιούμε – δεν αναγνωρίζουμε τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν.

6. Όχι στη μεταφορά και μετακίνηση των καθαριστών και καθαριστριών των Δημοσίων Σχολείων και στην επιβολή πρόσθετων καθηκόντων σε υπηρεσίες και τομείς εκτός σχολείου.

7. Όχι στην ανασφάλιστη εργασία – κατοχύρωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

8. Καμία μείωση προσωπικού καθαριότητας.­

9. Καμία διακοπή ρεύματος και νερού.

10. Άρνηση πληρωμής των χαρατσιών που επιβάλλουν οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

11. Καταγγέλλουμε κάθε σκέψη για υλοποίηση από εργολάβους στην καθαριότητα. Να μην δεχτούν οι γονείς να γίνουν εργοδότες και να υποκαταστήσουν το κράτος. _

12. Αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν παιδεία.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να συμπαρασταθούν με ψηφίσματα στον αγώνα των καθαριστών και καθαριστριών, με όποια μορφή κι αν αυτός εκφραστεί (απεργία, επίσχεση κ.λ.π.).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment