PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άλλες πέντε καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ για το επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια


Νέες καρατομήσεις σημειώθηκαν στην ΕΛΑΣ για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση καρατομούνται από τις θέσεις τους πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές) και μετακινούνται έως ότου ληφθεί οριστική απόφαση από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Tα στελέχη που μετακινούνται είναι:

  • Δυο βοηθοί ΓΑΔΑρχη (ταξίαρχοι)
  • Αναπληρωτής Κλαδάρχης τάξης
  • Διευθυντής γενικής αστυνόμευσης
  • Αναπληρωτης διευθυντής αστυνομικής διεύθυνσης Κορίνθου

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους ταξίαρχους Δημήτρη Δάβαλο και Βασίλη Καλαμπόκη καθώς και για τους αστυνομικούς διευθυντές Μαρέ, Γιαννούλη και Γεώργιο Μπράβο.

Οι δύο ταξίαρχοι το βράδυ της 7ης Αυγούστου βρίσκονταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ο αστυνομικός διευθυντής Μαρές αναπλήρωνε τον Κλαδάρχη τάξης, ενώ ο Γεώργιος Μπράβος αναπλήρωνε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορίνθου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ:

Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι – κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία απόδοσης ευθυνών θα έχει συνέχεια. Αποδίδονται ευθύνες αε 2 ταξίαρχους για την επιχειρησιακή διαχείριση της υπόθεσης από την ώρα που οι Κροάτες μπήκαν στην Αθήνα και κατευθύνθηκαν στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Παράλληλα ευθύνες αποδίδονται και σε δυο αστυνομικούς διευθυντές στελέχη του επιτελείου για τον τρόπο διαχείρισης των πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους ( καθυστέρηση -σαφηνεια εντολών κτλ), αλλά και στον αστυνομικό υποδιευθυντή για την διέλευση από το χώρο ευθύνης τους και την μη ανάληψη κάποιας δράσης παρά την ενημέρωση που είχε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Αυγούστου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι απομακρύνονται άμεσα από τις θέσεις τους:

– ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους
– οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

Παράλληλα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες καρατομήσεις, όπως και έγινε αναφέροντας ότι «εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Πέμπτη

Peristeri News

Βαρθολομαίος: Η πίστη στην Ανάσταση είναι η βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Peristeri News

Leave a Comment