PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλλαγές στα σχολεία από Σεπτέμβριο – Τι προανήγγειλε η Κεραμέως


Για όσα αλλάζουν από τον Σεπτέμβριο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αρχής γενομένης από το νηπιαγωγείο, τα παιδιά θα ξεκινούν από 4 ετών. «Να υπενθυμίσω ότι οι χώρες που έχουν τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα είναι χώρες που συστηματικά τις περισσότερες φορές ξεκινούν το νηπιαγωγείο από πιο νωρίς. Άρα τα χρόνια αυτά είναι εξαιρετικά κρίσιμα για να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας. Άρα νηπιαγωγείο από τα 4 έτη σε όλη τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FM.

Εκτός από το ηλικιακό όριο, θα προστεθεί στα νηπιαγωγεία και η αγγλική γλώσσα με τη μορφή δραστηριοτήτων. «Θα το πω όπως ακριβώς το νιώθω, γιατί μόνο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία να γίνονται δραστηριότητες στα αγγλικά και όχι και σε κάθε δημόσιο νηπιαγωγείο της χώρας;» ανέφερε η υπουργός.

Στη συνέχεια στάθηκε στην αλλαγή φιλοσοφίας που θα επιχειρηθεί στο σχολείο και η οποία θα εστιάζει πέρα από τη μετάδοση της γνώσης, και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων. «Τι εννοώ με τις δεξιότητες; Κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, ενσυναίσθηση, ομαδική δουλειά. Πώς θα καλλιεργούνται αυτές οι δεξιότητες στα παιδιά μας; Μέσα από νέες θεματικές που μπαίνουν στο σχολείο, όπως ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, προστασία του περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, επιχειρηματικότητα. Όλες αυτές οι θεματικές μπαίνουν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο. Κάθε θεματική είναι σταθμισμένη ανά εκπαιδευτική ηλικία» περιέγραψε η Νίκη Κεραμέως.

Όσον αφορά στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, ο αριθμός τους διπλασιάστηκε και πλέον λειτουργούν συνολικά 112 πρότυπα και πειραματικά σχολεία. «Οι εξετάσεις για τα πρότυπα είναι στις 28 Ιουνίου και τώρα που μιλάμε τρέχουν οι αιτήσεις, ενώ οι αιτήσεις για τα πειραματικά σχολεία τρέχουν επίσης και η κλήρωση θα γίνει στις 24 Ιουνίου» είπε η υπουργός.

Τέλος, η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι ετοιμάζονται 453 νέα προγράμματα σπουδών. «Έχουμε προγράμματα σπουδών που είναι σε μερικές περιπτώσεις του 1998. Ετοιμάζουμε νέα προγράμματα λοιπόν, που θα οδηγήσουν σε νέα βιβλία» κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment