PeristeriNews.gr
Editorial

Alert χωρίς λόγο και πρόκληση πανικού


Πανικό και δεκάδες ερωτηματικά δημιούργησε στους κατοίκους του Περιστερίου η αποστολή μηνύματος έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία.

Στις 12 ακριβώς το μεσημέρι της Παρασκευής 18/6 αρκετοί συμπολίτες μας έλαβαν ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία.

Το μήνυμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, κίνδυνος έκρηξης».

Από την πρώτη στιγμή όπως ήταν αναμενόμενο οι πολίτες που έλαβαν την ειδοποίηση ξαφνιάστηκαν και πανικοβλήθηκαν αναζητώντας αν όντως συμβαίνει κάτι μέσα στο Περιστέρι.

Τελικά μετά από μια μικρή έρευνα αντιληφθήκαμε ότι επρόκειτο για συμβάν στην περιοχή Νεόκτιστα του Ασπροπύργου και δεν υπήρχε κίνδυνος στην πόλη μας.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτουν αρκετά ερωτήματα για τη λειτουργία των έκτακτων ειδοποιήσεων της Πολιτικής Προστασίας και το αν τελικά είναι χρήσιμη η αποστολή τους.

Κρίνοντας από το σημερινό περιστατικό η αποστολή ειδοποίησης σε εντελώς λάθος περιοχή οδηγεί σε άσχημα συμπεράσματα.

Πρώτον, οι πολίτες σε νέα ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας δεν θα λάβουν και τόσο σοβαρά το επόμενο συμβάν ακόμα και αν είναι αληθινό.

Δεύτερον, αρκετοί συμπολίτες τρομοκρατήθηκαν και προσπάθησαν να προστατεύσουν τους οικείους τους και μάλιστα σε μια εποχή που χιλιάδες μαθητές δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις.

Τελικά έχει ελεγχθεί η αποστολή των ειδοποιήσεων και πόσο μπορούν να βοηθήσουν;

Μήπως τα “emergency alert” προκαλούν περισσότερο πανικό παρά βοηθάνε;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment