PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή η συνεργασία με το Ιράν


Το πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιράν παρουσίασε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην ιρανική πρωτεύουσα, σημείωσε ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, ενέργειας, εμπορίου, πολιτισμού και ναυτιλίες.

Πρόσθεσε δε, ότι η ανάπτυξη συνεργασιών με το Ιράν συνιστά στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καταστεί η «γέφυρα» επικοινωνίας του Ιράν με την Ε.Ε. σε μία σειρά ζητημάτων, όπως τα ενεργειακά, η οικονομία και το εμπόριο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο πρώτος ηγέτης δυτικής χώρας που επισκέπτεται την Τεχεράνη, μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το πυρηνικό του πρόγραμμα του Ιράν.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του πάρκου, χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ως «τον πιο ανεξάρτητο ηγέτη της Ευρώπης».

Συναντήσεις με Χαμενεΐ και Ρουχανί

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ιράν θα ξεκινήσει από την ιστορική πόλη του Ισφαχάν και θα συνεχιστεί στην Τεχεράνη, όπου ο Πρωθυπουργός και η κυβερνητική αντιπροσωπία θα συναντηθούν με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων του ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και του προέδρου Χασάν Ρουχανί.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα υπογραφεί σειρά συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Ιράν.

Την ελληνική αντιπροσωπία εκτός του Πρωθυπουργού, απαρτίζουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment