Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνο η κ. Μέρκελ»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Österreich, επαναλαμβάνοντας τη βούλησή του για την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας.

«Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

«Έχω ήδη αποστείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της Ε.Ε.. Θέλουμε μία λύση. Αναμένω την επίσημη απάντηση των θεσμώ», προσθέτει.

Ερωτηθείς τι θα συμβεί «αν η κ. Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ε.Ε., διαφορετικά θα υπάρξει Grexit» ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει: «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κ. Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην Ε.Ε.».

Αναφερόμενος τέλος στη χθεσινή επίσκεψη στην Αθήνα του Αυστριακού καγκελάριου, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι ο Βέρνερ Φάιμαν είναι ένας ειλικρινής φίλος της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί, επίσης, πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Ε.Ε..


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Δημοσκόπηση: Πού «χτυπά» τα υψηλότερα ποσοστά η ΝΔ στην Αττική

Peristerinews.gr Newsroom

Νόμος του κράτους η απαγόρευση πρόσβασης στα social media ανηλίκων κάτω των 15 ετών

Peristerinews.gr Newsroom

Ν. Δένδιας: 56 μονάδες και 126 στρατόπεδα καταργούνται

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment