PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Παταγώδης κυβερνητική αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας


Εξαιρετικά ανησυχητική χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε και καταλόγισε στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απόκρυψη της αλήθειας».

«Όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο παύετε να συζητάτε γι’ αυτά», είπε χαρακτηριστικά. «Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 ανθρώπους, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Και εσείς συμπεριφέρεστε σα να μην υπάρχει πια ο κορωνοϊός. Έχετε από μόνοι σας αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας. Πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε συνολικά 400 περίπου απώλειες. Και κάθε τρείς και λίγο – και σωστά – ενημερώνατε τη Βουλή για τη πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας. Σήμερα έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες».

Στην πρωτολογία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Βάλτε επιτέλους την πραγματική επιβίωση των πολιτών πάνω από τη δική σας τεχνητή πολιτική επιβίωση», καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να «σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και να πάρει μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Τα πράγματα είναι – και πάλι – πολύ δύσκολα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά την πανδημία άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και «απέτυχε και στον στόχο για δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό».

Παραθέτοντας τα συγκριτικά στοιχεία υποστήριξε: «Η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα) σε εμβολιαστική κάλυψη. Αλλά και πίσω ακόμα και από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έχοντας εμβολιάσει πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού. Στην ευρωπαϊκή κατάταξη βρίσκεται στην 20η θέση.

«Είμαστε ξανά, παρά τη διεθνή εμπειρία, όχι στο χείλος, αλλά μέσα στον γκρεμό», τόνισε, καταλογίζοντας πολιτική σκοπιμότητα στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

«Πετάξατε λευκή πετσέτα όταν είδατε τα δύσκολα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας και αναφορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: «Μπουκώσατε με κρατικό χρήμα τα ΜΜΕ, ώστε να μην φαίνεται η αποτυχία…[…]. Η χώρα βαδίζει στα τυφλά».

Αναφορικά με την εμβολιαστική καμπάνια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν την αξιοποίησε, αλλά τη «χρησιμοποιήσατε ως όχημα εξαγοράς ΜΜΕ για την αποθέωσή σας». «Είναι 6,5 εκατομμύρια δόσεις αδιάθετες», προσέθεσε.

«Οι επιπρόσθετοι θάνατοι στην Ελλάδα που δεν αποδίδονται στον Covid είναι υπερδιπλάσιοι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Επομένως κάτι δεν πάει καλά. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα και αντικατοπτρίζουν μια τραγική πραγματικότητα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Κάλεσε την κυβέρνηση να «αλλάξει ρότα» και να μην επενδύει στη «συνήθεια της απώλειας».

Συμπυκνώνοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από τη πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment