Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Παιχνίδια αποσταθεροποίησης με την Δικαιοσύνη

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Για προσπάθειες αποσταθεροποίησης οι οποίες όμως δεν θα περάσουν, μιλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του στην εφημερίδα Documento, που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο και φωτογραφίζει ως τέτοιο παιχνίδι την αντιπαλότητα που έχει ξεκινήσει, ειδικά με παράγοντες του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Η δήλωση γίνεται με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που πρακτικά καταργεί τη δήλωση πόθεν έσχες και ουσιαστικά ο πρωθυπουργός τοποθετεί σε άλλο επίπεδο όσα συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης.

«Η κυβέρνηση και σέβεται τη Δικαιοσύνη και την υπερασπίζεται στην πράξη απόλυτα και όχι αλά καρτ απέναντι σε όσους θέλουν να την μετατρέψουν σε εργαλείο πολιτικών επιδιώξεων και οικονομικών συμφερόντων. Με όποια ιδιότητα κι αν εμφανίζονται. Διότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά δεν είναι αυτονόητη. Δεν αρκούν τα λόγια για να εξασφαλίζεται», τονίζει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

«Απαιτεί καθημερινό αγώνα η προάσπισή της απέναντι σε όσους επιχειρούν να την εμπλέξουν σε παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Σε παραγωγή δικτύων ανεξέλεγκτης παραεξουσίας και μηχανισμών αποφυγής δημοκρατικών ελέγχων. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει, ούτε στο θέμα του πόθεν έσχες, που ανέκυψε τελευταία, ούτε σε κανένα άλλο θέμα. Πουθενά», προσθέτει.

Και κλείνοντας επισημαίνει: «Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι όλοι είναι, και πρέπει να είναι, ίσοι απέναντι στο νόμο. Δικαστές ή πολιτικοί, φτωχοί ή πλούσιοι, έχοντες ή μη έχοντες. Κανένας δεν είναι πιο ίσος από τους άλλους. Κι αυτήν την απαράβατη αρχή οφείλουν να σέβονται οι πάντες. Και να ισχύει για τους πάντες».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Το Σάββατο η ομιλία Κουτσούμπα στο Πάρκο Τρίτση

Peristerinews.gr Newsroom

Βουλή: Άρση ασυλίας για Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ζωής Κωνσταντοπούλου

Peristerinews.gr Newsroom

Τσίπρας για επίδομα ανεργίας: «Σχέδιο Μητσοτάκη, όχι άποψη Μαρινάκη»

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment