Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Νέα περίοδος στενής συνεργασίας με την Αίγυπτο

Στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η επίσημη επίσκεψή σας, η οποία εγκανιάζει μια νέα περίοδο στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Σίσι κατά την έναρξη της συνάντησής τους.

Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση πως οι σχέσεις των δύο χωρών μπορούν να ενισχυθούν περαιτέρω.

Ο κ. Σίσι από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την υποδοχή και χαρακτήρισε πολύ σημαντικές και πάντοντε ισχυρές τις σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου.

«Έχετε μεταφέρει με όλη την ειλικρίνεια την αιγυπτιακή φωνή στους Ευρωπαίους φίλους μας» είπε στον κ. Τσίπρα και ευχήθηκε η τριμερής συνεργασία με την Κύπρο να αποτελέσει τον πυρήνα για την συνεργασία όλης της περιοχής.

Τόνισε ακόμη ότι τα συμφέροντα των δύο χωρών και οι στόχοι είναι κοινά, διευκρινίζοντας πως μεταξύ αυτών των στόχων είναι η σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και οι κοινές επενδύσεις.

Από τη συνεργασία μας περιμένουν πολλοί πολλά, σημείωσε ο κ. Σίσι και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί το Κάιρο.

Related posts

Κ. Μητσοτάκης – Κογκρέσο: Να σταματήσουν άμεσα οι υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά

Peristeri News

Μητσοτάκης-Μπάιντεν: Στο απόγειο οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ

Peristeri News

Στο Περιστέρι για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας (vid)

Peristeri News

Leave a Comment